Voor wie het echte werk weleens eet, weet: truffels zijn het einde. Of je moet er niet van houden, dat kan (en mag) natuurlijk ook. Maar over de hele linie: truffels zijn het einde. En eten doe je ze komende maand in overvloed bij het Amsterdamse 5&33, waar het truffelmaand is.

Chef de cuisine Nadia Frisina stelde voor de gelegenheid een exclusief drie- of viergangen truffelmenu samen dat tot Kerst te bestellen valt. En dat wil je op zich best, want de truffels komen rechtstreeks uit het Italiaanse Umbrië, zijn dagvers en worden uitgebreid gekeurd en gewogen door Frisina. Kwaliteitstruffels, that is. Keuze uit zwarte en witte. Met of zonder wijnarrangement. Maar sowieso een aanrader, komende weken. (Alleen het toetje al: Chocolate mousse, olive oil caviar and black truffle.)

Liever zelf aan de slag met truffels? Deze reuzecharmante Pasquale legt uit hoe een behoorlijke linguine met truffels te kokkerellen.

youtubeView full post on Youtube