Met een kwik dat dit weekend vrolijk rond de 25 graden bungelt, zou je wel gek zijn als je níet iets fantastisch leuks gaat ondernemen op je vrije zaterdag en zondag. We doen een paar to do suggesties.

1) IJzersterke films kijken, die nog niet in de Nederlandse bioscopen draaien, op een knoeperd van een scherm, in de buitenlucht, vanaf je luie strandstoel. Klinkt als een plan? Ga naar openluchtfilmfestival Pluk de Nacht op het Stenen Hoofd-strand in Amsterdam. Entree is gratis en voor je strandstoel betaal je een schijntje. Amsterdam een beetje uit de slinger? Later deze maand kun je de nacht plukken in Arnhem en Utrecht.

2) Moet je dit weekend onverhoopt werken? Pllek (op de NDSM-werf) toont maandag en dinsdag ook een paar toffe films in de buitenlucht - met dus ontzettend mooi uitzicht. Vandaar de naam Films with a view.Hier vind je alles wat je erover moet weten.

3) Staat je pet dit weekend meer naar klassieke muziek? Dan is het slotweekend van Delft Chamber Music Festival een goede optie. Eenkamermuziekfestival van wereldformaat waar klassieke topmusici uit alle hoeken van wereld met plezier aan meedoen. Met onder meer: eenstoelendansconcert (leuk!), een festivalbrunch en een verpletterend slotconcert (althans, daar gaan we gemakshalve alvast van uit) in Museum Prinsenhof. Meer weten? Check dit.

4) Wel van de muziek, maar niet zo van klassiek? In Het Concertgebouw brengt de Nederlandse band The Kik een eerbetoon aan Paul McCartney. In het Engels én Nederlands. De band wordt geruggensteund door Janne Schra en Lucky Fonz II.

5) De Parade is neergestreken in Amsterdam! Het rondreizende theaterfestival is hartstikke de moeite waard, ook als je niet van theater houdt - dan bestel je bij cocktailbar Juicys gewoon een paar kannen sangria en strijk je neer op een houten stoeltje om de hele avond mensen te kijken en daarna een rondje zweefmolen te doen. Wel behoefte aan theater? Dan tippen we het podiumoptreden van 's lands bekendste supermarktmanager, ook wel bekend als Harry Piekema. Ditmaal laat hij zich van een andere kant zien, helemaal in z'n eentje.Hier vind je het programma.

6) Zin om naar surrealistisch fotowerk te kijken? De Amerikaanse fotograaf Ryan McGinley maakt het. En hoe! Hij legt alles wat hij onderweg, tegen het al dan niet naakte, lijf loopt vast. Seks, drugs, het nachtleven en illegale praktijken schuwt hij beslist niet, kijk maar.

7) Om alvast te noteren voor dinsdag: het dubbeldikke septembernummer van Bazaar ligt in de winkel.