Biecht 1: we houden wel van een glaasje. Biecht 2: ondanks dat we om 't hardst roepen dat je vooral blij moet zijn met je figuur en al, letten we stiekem toch ook op de pondjes.

Thomson & Scott begrijpt dat, en heeft zich om die reden gespecialiseerd in wijnen die laag in calorieën zijn, voor hen die weliswaar op dieet zijn, maar daarvoor niet willen inboeten op levensvreugde. Dat an sich is al een vermelding waard, want tamelijk briljant. Zo heeft de firma diverse wijnen maar ook, en dat is goed nieuws met zo de feestdagen in aantocht, een soort van dieetverantwoorde variant (!) van champagne (!) en prosecco (!).

En waar de skinny edities vooral online besteld moesten worden - of alleen in Selfridges gekocht - bleek de prosecco-variant dusdanig populair dat er nu plannen zijn hem in de supermarkt te gaan verkopen. Weliswaar pas in de lente en vooralsnog alleen in Engeland, maar hé, wat niet is, kan nog komen alhier, niet?

Met de dieet-variant van deze populaire dranken speelt het bedrijf handig in op de laatste voedseltrends, waarbij suiker meer en meer een boze factor lijkt te zijn. En hoewel we daar op het gebied van eten ons inmiddels wel enigszins van bewust zijn, gieten we met een glaasje toch stiekem ook de nodige suikers naar binnen. Waar een liter 'gewone' prosecco al snel 12 tot 15 gram suiker bevat, bevat de dieet-variant 'slechts' 7 gram. Ter vergelijking: een blikje gewone Cola telt 39 gram suiker. Do jij even the math?

Overigens wel even opgelet, want er dreigt dus een heus prosecco-tekort, om toch de jubelstemming een klein beetje te temperen.