Napflix: het Netflix voor hen die geen slaap kunnen vatten

't Proberen waard, niet?

De slaap vatten, da's soms makkelijker gezegd dan gedaan. Die to do-list maalt in je hoofd, evenals allerhande problemen die in de nacht in ene veel groter lijken dan bij daglicht. De telefoon ter hand nemen maakt het er al niet beter op en alle slaaptrucs zijn ook al tevergeefs uitgeprobeerd.

Maar!

Er is een andere oplossing: Napflix. Dat is wat je denkt dat het is: Napflix is Netflix voor mensen die de slaap niet kunnen vatten. Het tegenovergestelde van Netflix dus eigenlijk, dat je doorgaans vooral uít je slaap houdt met haar verslavende series.

Advertisement - Continue Reading Below

Maar goed, Napflix dus. Een site tjokvol saaie filmpjes. Zo saai, dat ze gerust slaapverwekkend te noemen zijn, denk een finale van het WK schaken. Of drie uur durende opnames van een strand met een palmboom.

Toegegeven: het kan twee kanten op met deze slaapverwekkende Netflix. Óf het werkt gewoon, en dan hoor je ons niet meer. Óf irriteert dusdanig dat je helemaal niet meer in slaap komt, omdat je denkt aan die wuivende plamen en dat strand, die je voorlopig niet zult zien vanwege die to do-list. Dit vraagt om een proef op de som.