We zeggen bij Bazaar niet snel dat je iets moet. En uiteraard is ook dit geheel vrijwillig, maar toch: de documentaire Before the Flood is eigenlijk verplichte kost. Leonardo DiCaprio gaat daarin op zoek naar de gevolgen van de klimaatverandering, en de te nemen stappen.

Het is geen geheim dat Leo zich al jaren inzet voor de bewustwording rondom klimaatverandering. Helaas is er nog een lange weg te gaan en lijkt het alleen maar erger te worden. Tijd voor drastische maatregelen en dus ging de Oscar-winnaar op pad voor zijn eigen documentaire en trok hij onder andere president Barack Obama, Elon Musk, Paus Franciscus en vele andere van zijn superhelden aan de mouw om 'm te helpen.

Zie hier nu het resultaat: Before the Flood. Voor de docu ging Leonardo DiCaprio naar allerlei gebieden op de wereld waar klimaatverandering al enorm goed te zien is, en in de trailer laat-ie dan ook weten:

'We've known about this for centuries, for over half a decade. Try to have a conversation with anyone about climate change, people just tune out. And the problem seems to be getting worse and worse and worse...'

Amen. Een docu die we allemaal moeten zien dus, dit weekend, op National Geographic. Leo vertelt over zijn nieuwe passieproject:

'Klimaatverandering is het meest kritische en urgente probleem waarmee we tegenwoordig te maken hebben. Het moet bovenaan de ranglijst staan voor stemmers bij de komende verkiezingsdag. Fisher en ik wilden een film maken die mensen vertelt over de moeilijkheden die komen als we niets doen. Daarnaast wilden we ook de oplossingen laten zien als de politiek hier meer aandacht aan zou geven. Niet alleen leiders in de Verenigde Staten, maar overal ter wereld moet in de wetenschap van klimaatverandering geloven. Zij moeten dapper genoeg zijn om voor onze planeet klaar te staan."

Before the Flood is geregisseerd door Fisher Stevens. Niet de minste, want hij won eerder al de Oscar voor zijn documentaire The Cove. Op 21 oktober is Before the Flood in première gegaan in bioscopen in Los Angeles en New York, waardoor hij nog mee kan dingen voor de Oscars van 2017. Wederom een spannend awardseizoen voor Leo dus.

Deze zondag, op 30 oktober om 22.00 uur, is Before the Flood op National Geographicin Nederland én 170 andere landen tegelijk te zien. Wij zitten dan klaar:

youtubeView full post on Youtube