Over wat nou helemaal de mooiste taal ter wereld is, valt te twisten. Is het Frans (eh, já het is Frans)? Is het Italiaans? Is het Spaans? Of toch Portugees? Of vinden we Chinees pardoes ook best aantrekkelijk?

Wat het, volgens jou, ook moge wezen, er is een vrouw die het heeft uitgezocht. Uit alle 6.900 talen die de wereld rijk is, koos ze de mooiste talen voor elke gelegenheid. Moet er wel bij worden vermeld dat ze zelf in Frankrijk woont is, en dus misschien (goed, goed: waarschíjnlijk) niet helemaal objectief is geweest tijdens haar uitzoekwerk.

Maar, deze Livia (geboren in Hongarije, getogen in het Midden-Oosten en opgeleid middels het Franse onderwijssysteem - daar heb je het al), ziet het als volgt:

De mooiste taal om te spreken: Frans

Hartstikke waar, natuurlijk. Je zou het in kunnen zetten als therapie. Luister dit interview maar 'ns. Na een half uur ben je helemaal zen:

youtubeView full post on Youtube

De mooiste taal om te zingen: Duits

Vooruit:

De mooiste taal om te schrijven: Arabisch

Valt wat voor te zeggen. Maar dan verdient het Chinees ook een eervolle vermelding (en ik hoop maar gewoon van harte dat er iets liefs staat, want ik spreek, versta, en begrijp precies nul Chinees):

De mooiste taal wat betreft expressie: Italiaans

Eens! Hieronder het bewijs (zo zoet):