Bah, het wordt weer vroeg donker (klok een uur terug van het weekend mensen!). Yugh, omdat je ook je handschoenen, mutsen en sjaals uit de kast moet vissen. Betekent niet dat jij maar als een kluizenaar binnen moet gaan zitten, want er is weer voldoende te doen.

Gameface on

Begin je weekend zoals het hoort en hef het glas. Dat doe je gewoon in Amsterdam op de Reguliersdwarsstraat, waar G-Star en ID magazine samen de foto-expositie Game Faces of Creativity openen. De twee media gingen samen met fotografe Latoya van der Meeren op zoek naar dat ene 'raw moment' van spanning, rituelen en gedachtes die muzikanten hebben vlak voor ze de bühne opgaan. En tijdens die opening mag er natuurlijk ook gewoon gedanst worden, op de deuntjes van dj Tienson en Mairo Nawaz, welteverstaan.

Voor de kunst

Iets te veel gedanst en gedronken? Dan kan jouw hersenpan misschien wel een intellectuele oppepper gebruiken. In Utrecht doe je dat bij het Impakt festival, een vijf-daags multimediafestijn met tentoonstellingen, lezingen en performances door heel Utrecht. Rob Horning, Alexy Karenowska, Masha McConaghy, Ben Rivers: ze zijn er allemaal bij.

Zeven zonden

En door, naar het Conservatorium Hotel, waar chef Schilo van Coevoorden je een duizelingwekkend Halloween diner voorschotelt, met maar liefst 7 gangen. Mocht je erbij willen zijn, dan moet er snel geboekt worden, want er zijn maar 80 gasten die kennis mogen maken met Schilo's gastronomische interpretatie van de zeven hoofdzonden: ijdelheid, hebzucht, lust, jaloezie, gulzigheid, luiheid en wraak.

Night at the Museum

De zeven zonden geproefd? Dan kun je mooi door naar Den Haag, waar op de zaterdagavond 40 culturele instellingen hun deuren openen voor de Museumnacht. Het thema dit jaar is Echt Nep en dat levert de meest uiteenlopende tentoonstellingen en performances op. En na je museumbezoek kun je nog lekker even doorfeesten in het Filmhuis.

MOAM

Staat je pet dit weekend meer naar bankgangen met een borrelnootje en een goed glas wijn? Dan is de documentaire Dit is MOAM op de zondag zeker een aanrader. Hierin worden vijf jonge talenten gedurende zes maanden gevolgd tijdens het maken van één collectie. Dit gebeurt allemaal onder het toeziend oog van coaches als Claes Iversen, Fiona Hering, Jan Taminiau, Mart Visser en Ronald van der Kemp. Kijken dus, ter verhoging van je modekennis en omdat je van die wondermooie ontwerpen simpelweg geen genoeg kunt krijgen. Zondag 30 oktober op NPO 3.

Tribal Art Fair

Ook niet te missen dit weekend: de Tribal Art Fair. Wordt alweer voor de 14e keer gehouden in de Duif in Amsterdam. Wat je kunt verwachten? Indrukwekkende hoofdtooien, werktuigen, fijne sieraden, jachtamuletten en unieke miniaturen, afkomstig uit Tibet, Nepal, Zuid- en Noord Amerika, Afrika en Oceanië. Komt dat zien!

Yes, kimono's

En als je toch in Amsterdam bent, kun je net zo goed even langs het Rijksmuseum. Daar zijn 7 bijzondere kimono's te bewonderen die hun oorsprong vinden in het No-theater uit de 14e eeuw. No-theater is een Japanse toneelvorm met zang, dans en muziek. En daar werden de prachtigste kimono's bij gedragen.