Tromgeroffel voor de uitslag van dit uitermate belangwekkende onderzoek, dat ons helpt onze twee geneugten des levens weer wat vaker tot ons te nemen: een glas wijn smaakt beter als er kaas bij wordt gegeten.

Jawel!

De kaas zorgt er namelijk onder meer voor dat de fruitigheid en het aroma meer worden benadrukt, zo meldt Nu, dat daarbij citeert uit die geweldige studie, dat daarbij citeert uit die geweldige studie, gedaan door het Franse Centrum voor Smaak en Voeding in Dijon.

Deze conclusie hebben we te danken aan 31 wijnkenners, die allen vier verschillende Franse wijnen proefden: een zoete pacherenc, een droge sancerre, een volle bourgogne en een fruitige madiran. Uiteraard werden die gecombineerd met een tableau aan Franse kazen: epoisses, comte, roquefort en crottin. Na één van de kazen geconsumeerd te hebben, mochten zij vervolgens (slechts) drie slokken wijn nemen.

Wat blijkt?

Álle wijnen, zo vonden de gelukkige deelnemers aan het onderzoek, smaakten beter na het eten van kaas. Sommige kazen verminderden het effect van tannine, dat een droog mondgevoel kan veroorzaken, zo bleek verder.

Kom maar door met dat kaasplankje!