Daniel Müller-Schott heet-ie. En we kunnen wel stellen dat Müller-Schott is gezegend met een uitstekend genenpakket. Hij is niet alleen best wel heel knap, maar kan ook een formidabel potje cello spelen. 

En dat doet deze Duitse cellist dan ook graag en vaak. Komende Cello Biënnale Amsterdam, bijvoorbeeld, die 20 oktober losbarst en waar je tot 30 oktober je hart kunt ophalen aan all things cello. Dus ook aan deze knapperd. 

Om te noteren: zes festivaldagen beginnen met het fraaiste werk dat voor de cello is gecomponeerd, de cellosuites van Johann Sebastian Bach. 's Morgens speelt telkens een andere grootmeester een van de zes suites en, ta-ta-ta-ta, op dinsdagochtend 25 oktober is het de beurt aan Daniel Müller-Schott. Kun je in Muziekgebouw aan 't IJ met een warme croissant en koffie in de hand schaamteloos naar de Duitse cellist kijken (en luisteren) wanneer-ie de cello bespeelt tijdens Bach & Breakfast.

Goed. Er zijn een heleboel meer dingen in het celloleven dan enkel een Daniel Müller-Schott, weet ook team Cello Biënnale Amsterdam. En daarom heeft het een tjokvol en reuze-uitgebreid programma samengesteld dat de moeite van het bekijken en bezoeken meer dan waard is. 

Om het af te leren:

Mouth, Hairstyle, Forehead, Outerwear, Coat, Suit, Jaw, Blazer, Black hair, Street fashion, pinterest

O, en een bewijsstuk van zijn kunnen, uiteraard: 

youtubeView full post on Youtube