Het is heus: Nederland kríjgt in de nabije toekomst een dot geld van de Europese Unie, in plaats van andersom. Een flinke dot ook nog 'ns. Een slordige 2,7 miljard mogen dames en heren overheid volgend jaar bijschrijven dankzij een veranderde afdrachtmethode van de Europese Unie. Daarna kunnen we elk jaar een korting van 1,1 miljard verwachten.

Niet mis. Maar, wat nou helemaal te doen met zoveel poen?
Wij weten nog wel een paar investeringen die gedaan zouden kunnen worden.

1. Een huiskamertour voor Justin Bieber

Want dan kan Justin Bieber eindelijk 'ns a) echt contact maken met z'n publiek (dat doet-ie zo graag), b) live zingen (dat doet-ie ook zo graag) en c) dan kunnen de mensen die zijn concert gemist hebben door met het leven.

2. Scooterbanen

Goed. In de grote steden bestaan er al een poosje discussies over milieuzones, schonere lucht en over wat scooters daarmee te maken zouden moeten hebben. Amsterdam heeft nu als eerste stad beklonken dat er een milieuzone moet komen voor scooters. En dus is het vanaf januari 2018 hartstikke verboden op een brommer of snorfiets van vóór 2011 de bebouwde kom in te tuffen. Hartstikke nobel allemaal, maar het milieudebat even hardvochtig aan de kant geschoven: scooters kunnen best wel gevaarlijke struikelblokken vormen, en dus lijkt de tijd ons rijp voor aparte rijbanen voor scooters. Scooterbanen, that is. Opdat wij, de fietsers (vooruit: en overige weggebruikers), niet meer van onze stalen rossen gesjeesd worden als we weer 'ns nietsvermoedend over een fietspad (fíets-pad) fietsen.

3. Een handjevol gezinnen verrassen met een heleboel geld

We gaan er naar het schijnt allemaal op vooruit volgend jaar. Financieel gezien dan hè, hoe je er op ander gebied voor staat, is je eigen pakkie-an. Maar hoe gezellig zou het zijn als De Overheid een handjevol gezinnen extra in de watten legt met een bulk geld. Die het verdienen. Over de voorwaarden en spelregels moet dan misschien wel nog het een en ander afgesproken worden tijdens het vragenuurtje. 

4. Strooien met gratis NS-abonnementen

Voor al die keren dat de trein niet, of te laat kwam. En voor al die keren dat je moest staan. En voor al die andere keren dat de Nederlandse Spoorwegen je van je goede humeur wisten te beroven

5. Die kunstmatige berg van twee kilometer financieren

Oud-wielrenner Thijs Zonneveld had 'ns het tamelijk ridicule plan gevat een kunstmatige berg van 2000 meter hoogte te bouwen. In Nederland. Maar, dat plan werd al gauw in de ijskast geparkeerd, want: veel te duur, en dus: veel te onuitvoerbaar. Maar, hé, doe 'ns gek, maak die jongen blij en bouw zo'n belachelijke berg. Plus: kunnen we voortaan in Nederland wintersporten (hoera?). 

6. Een tropisch paradijs op eigen bodem

Als we het dan toch over ridicule plannen hebben: doet u ons liever een tropisch paradijs op eigen bodem om in te overwinteren.

7. Een ringetje voor Kim 

En mocht er nog iets te spenderen over blijven, dan misschien een nieuw ringetje voor Kim Kardashian, want het was toch allemaal best verdrietig voor d'r