TripAdvisor stopt met het faciliteren van dierentoerisme

​Juist! Wie volgt?

't Ziet er misschien leuk uit, zo'n plaatje van mensen op een olifant, maar eigenlijk slaat het natuurlijk hé-le-maal nergens op. Dat vonden ook reiswebsite TripAdvisor en boekinsservice Viator. Mocht je in de toekomst naar een attractie willen waar wilde of bedreigde dieren bij betrokken zijn, dan moet je niet meer bij hen zijn, want zij verkopen niet langer tickets voor dergelijk vertier, zo meldt The New York Times

Advertisement - Continue Reading Below

Rijden op olifanten of kamelen, zwemmen met dolfijnen of het aaien van wilde dieren wordt in de ban gedaan. Plus: ze gaan samenwerken met verschillende dierenbeschermingsorganisaties, en een informatieplatform opzetten, om zo toeristen beter te informeren. 

Het besluit dieren in bescherming te nemen tegen toeristen - het is voor 't eerst dat een grote reiswebsite dat doet - komt na maandenlang onderzoek in samenwerking met verschillende dierenwelzijnorganisaties als PETA. Dat werd ingezet na een petitie waarin de site werd beschuldigd van het profiteren van dierenexploitatie en - misbruik. Het pamflet werd meer dan 250.000 keer ondertekend.