Voorkomen is beter dan genezen, luidt Nikkies devies als het op reizen met kinderen aankomt. En dus gaan er op z'n minst zes koffers mee, tot de nok gevuld met dingen die wellicht van pas kunnen komen. 'Ik heb twee kinderen, Jolie en Alain. En jonge kinderen kun je maar het best goed entertainen wanneer je onderweg bent.'

Deze vijf dingen gaan altijd in de koffer:

1) Een portable DVD-speler Nou zijn die in vliegtuigen vaak al wel binnen handbereik, maar in hotels en auto's nog niet.

instagramView full post on Instagram

2) Multi-tasking kleren Draag kleren waaraan je moeilijk kunt zien of er vlekken in zitten. En die lekker zitten, uiteraard.

3) Essentiële huidverzorging Waar je ook heen gaat, zorg dat je altijd een flesje zonnebrandcrème en een zonnehoed in je handbagage stopt. Eenmaal op bestemming kun je je kinderen meteen van bescherming voorzien.

4) Speelgoed Zorg voor klein speelgoed dat niet te veel ruimte in beslag neemt - het moet wel leuk blijven. Papier en kleurpotloden zijn favoriet. Oh, en vergeet de favoriete knuffel van je kind niet mee te nemen. Wat ik trouwens vaak doe, is mijn dochter Jolie vragen een kleine tas te pakken met haar lievelingsspeelgoed.

5) Een grote reistas Altijd handig! Plus: het kan geen kwaad als-ie dienst doet als chique accessoire.