Net toen we dachten dat het niet gekker kon, na uitspraken over de kleedkamers tijdens miss-verkiezingen binnenglippen en seks met de missen hebben, als ze wilden, en acties als onder de tafel handen in rokken stoppen bij zakenvrouwen, blijkt het tóch nog gekker te kunnen bij Donald Trump.

In uitgelekte opnames uit 2005, aan het licht gebracht door de Washington Times, horen we de presidentskandidaat zeggen dat hij als bekend iemand zo'n beetje alles kan maken bij vrouwen, tot aan 'grab them in their pussy' aan toe.

Van Katy Perry ('God have mercy on your soul') tot Robert De Niro ('I want to punch him in the face') en zo'n beetje alle vrouwen ter wereld reageerden vol afschuw, wat Trump noodzaakte er op te reageren. Dat deed hij: 'Ik heb het gezegd. Het was fout. Ik bied mijn excuses aan. Iedereen die mij kent, weet dat deze woorden niet weergeven wie ik ben.'

youtubeView full post on Youtube

Het heldere statement van De Niro over Trump.

Uhuh.

In het tweede debat, dat vanochtend Nederlandse tijd plaatsvond, deed hij de uitspraken af als 'kleedkamerpraat', en beschuldigde Hillary Clinton opnieuw van het moedwillig laten verdwijnen van tienduizenden e-mails.

Clinton, die door verschillende media als winnaar van deze confrontatie wordt bestempeld, meende op haar beurt weer dat de opmerkingen van Trump in de video precies laten zien wie Trump echt is.

Het debat kende ook nog een soort van sympathiek moment, toen een stemgerechtigde uit het publiek vroeg of de twee elkaar ook iets positiefs over elkaar konden zeggen. Clinton wist daarbij handig niet Trump zelf, maar zijn kinderen te complimenteren, terwijl Trump handig aan damage control deed: