14 november

De opnames van Keeping up with the Kardashians zijn weer in volle gang, zoveel is zeker. En daar de familie West zich danig gedeisd houdt, moeten media het doen met flarden van deze opnames. Waar dan dingen uit worden gefilterd die dan een klein beetje overtrokken worden, maar da's media eigen, nietwaar?

En dus wordt er gespeculeerd over een derde kindje voor Kim Kardashian en manlief Kanye West. Want, zo redenenen de verschillende titels, in de uitzending van de serie van komende zondag heeft Kim het moeder Kris Jenner over het draagmoederschap. Dat zou ze overwegen, na alle problemen die ze ondervond in haar eerdere zwangerschappen. 'Ik zou dat wel willen onderzoeken', zo zegt ze. Eerder hintte ze ook al naar een nieuwe gezinsuitbreiding. 'You have to remember that you're making another human being and that you were able to really get in the best shape of your life after your baby and you'll do it again', zo hoorden we Kris Kim zeggen. Waarop Kim antwoordde: 'Oh, I'm not worried about after. I'm just thinking about number three. That's where your body really starts to slip.'

Tja, dat is dan het overduidelijke nadeel van je in de luwte begeven: hoe stiller het wordt, hoe meer er gespeculeerd gaat worden.

1 november

't Lijkt erop alsof Kim zich mondjesmaat weer op de sociale kanalen durft te bewegen. Maandag was er ineens reuring op haar Facebook, met 3 geplaatste foto's, waaronder een foto van haarzelf en een link naar een oude video van een Halloweenviering met haar familie.

Het is natuurlijk gissen of Kim Kardashian de beelden daadwerkelijk zelf heeft gepost, of toch iemand van haar team, maar dat maakte haar volgers weinig uit: welkom terug, Kim, was de algemene boodschap. Degenen die durfden op te werpen dat het wellicht niet Kim zelf was die handelde, werden neergesabeld met een: 'Wat maakt het uit, het is iéts!'. Ocherm.

28 oktober

Mondjesmaat komen er meer en meer details over De Overval op Kim Kardashian, in september, naar buiten. Zo sprak in ieder geval één van de overvallers Frans. Ook lijkt het erop dat ze vooral op zoek waren naar De Ring (insert spannend Lord of the Rings-muziekje hier), aangezien de Fransman alsmaar 'Waar is de ring?!' schreeuwde.

Vermoedelijk wordt daar dit sieraad mee bedoeld:

instagramView full post on Instagram

De ring die Kanye haar gaf, dus. Die droeg ze overigens op dat moment niet, het juweel lag op de tafel, waar de overvaller hem vanaf haalde en in zijn zak stopte. Eenmaal die buit binnen, werd er om geld geroepen, iets dat Kim Kardashian niet had. Sieraden daarentegen wel, en dus gaf ze haar juwelenbox af. Die werd vervolgens in een rugzak gestopt, waarna de aftocht werd geblazen, waarbij er een spoor van sieraden werd getrokken: gevalletje rugzak open laten staan.

Kim gilde ondertussen, aldus conciërge Abdulrahman, als een speenvarken. Op zich ook niet zo vreemd, natuurlijk.

27 oktober

Goed, die maand rust die Kim Kardashian had aangekondigd? Die is welgeteld 1 dag om, en dus is ze weer aan het werk. Althans, zo gaan de geruchten. Ze werd namelijk gespot bij een concert van manlief Kanye West, in The Forum in Los Angeles. Op zich niet heel vreemd, want onder rust kan het bezoeken van een concert ook worden verstaan.

Ware het niet dat het bezoeken van een openbare gelegenheid voor Kim niet bepaald rustig te noemen valt, natuurlijk. We (nou ja, zo wordt gezegd, 't is niet dat we er zelf bij waren) telden een dozijn beveiligers, en zuslief Kourtney Kardashian en goede vriend Jonathan Cheban.

Vanwaar dan de bewering dat ze weer aan het werk is? Die is te danken aan alle camera's backstage bij het concert, waar Kim Kardashian ook ronddartelde. En dus, zo werd er direct gefluisterd, zijn de eerder stilgelegde opnames van Keeping Up With the Kardashians vast weer in volle gang. Al meldde een bron dat het erop leek dat Kim niet werd gefilmd.

Evengoed: fijn om te zien dat Kim zich weer onder de mensen durft te begeven.

19 oktober

Zeker nadat vorige week moeder Kris Jenner vertelde dat 't gaat niet zo goed zou gaan met Kim. Tenminste, dat maken we op uit Kris' antwoord op de vraag hoe het met Kim gaat: 'She's just …'

Ja, dat was wel zo'n beetje haar antwoord, gegeven tijdens de lancering van Khloé Kardashians jeanslijn Good American aan E! News. Ze gaat verder: 'It's a process. She's … one day at a time. You start looking at the world a little bit differently. Because when you have a daughter at home who's struggling, because of something horrific and tragic that happened, you start looking around a little bit differently. I think this is a wake-up call, not just for our family but for anyone in a similar position.'

Ja, gut, en dat is toch heus wel een beetje vervelend om te horen, dat het dus echt niet zo goed met Kim gaat. Logisch ook wel, na zo'n traumatische gebeurtenis.

18 oktober

Op z'n minst opvallend en vreemd zijn dus ook de nieuwe kimoji's, die gisteren de lucht in werden geslingerd. Zo zien we namelijk een huilende Kim-emoji. Een naakte Kim-emoji. Een Kim in - laten we zeggen - sexy (hoerig had ook een beschrijving kunnen zijn) positie. Sterker nog: de afbeeldingen komen met een speciale zogeheten 'parental advisory' wegens 'explicit content'.

Dus. Je besluit een maand niets te doen. En vooropgesteld: volledig terecht, na dergelijk iets. Maar goed, je besluit dus een maand niets te doen en doet dan toch iets. Kan, onder de noemer van bezigheidstherapie. Maar dan kom je met zúlke emoji's?!

De enige verklaring die er kan zijn, is dat dit zonder toestemming van Kim en haar gigantische juridische team is gebeurd. Laten we het daar maar op houden.

16 oktober

Eerder deze week was er ook al nieuws:

Op de spaarzame foto's die naar buiten komen, zien we een totaal andere Kim dan we gewend zijn. Gehuld in eenvoudige (doch ongetwijfeld peperdure) jeans of joggingbroek, petje op en vooral: zich verbergend. In een hoodie, of naar de grond starend. De beelden zo bekijkend, weet je: die vrouw is niet bepaald gelukkig, momenteel.

Kim Kardashianpinterest
Getty Images

Onderzoek

Ondertussen vordert het politie-onderzoek gestaag. Want wat blijkt? De daders hebben in hun haast er met de buit vandoor te gaan, een ketting laten vallen. Het accessoire, ter waarde van een slordige 33.000 dollar, werd de volgende dag door een toevallige passant gevonden, en wordt nu uitermate aandachtig onderzocht op DNA-sporen van de overvallers. Iets met hete adem en een nek, denken wij zo, want deze zaak zal aangeduid zijn met prio 1, gezien te media-attentie.

#blessed

Ondertussen zwijgt de familie in alle talen over het voorval. Vorige week stipte Khloé het heel even aan in haar voorkomen bij Ellen Degeneres, waarin ze het voorval als traumatisch omschrijft:

En moeder Kris Jenner laat vooral zien blij te zijn dat alles goed is afgelopen, getuige haar tegeltjeswijsheid op Twitter:

Mocht je nog even kwijt zijn hoe het precies ook alweer zat, dit is wat er is gebeurd:

Even kort: maandag 26 september 2016 kwam het nieuws naar buiten dat onze Kim in Parijs was beroofd door vijf gewapende en als politieagenten verklede mannen, met een buit van miljoenen euro's aan sieraden. Kanye West hoorde van de overval toen hij optrad in New York, en pakte direct zijn biezen.

Ja mensen, voor iemand die doorgaans in het nieuws komt vanwege haar bevallige en vaak getoonde achterste, haar omstreden zwangerschapslooks (zie, we doen er dapper aan mee) en haar weinig om het lijf hebbende outfits, was dit wel even heavy shit, zo op de vroege morgen. Beroofd dus, voor zeker 9 miljoen euro. De juwelen werden buitgemaakt terwijl Kim aan handen en voeten gebonden in de badkamer angstig afwachtte.

Details

Dat is, laten we eerlijk zijn, best pittig. En hoewel het ons doorgaans bijzonder weinig kan boeien wat La Kardashian nu weer uitspookt, willen we nu wel van de hoed en de rand weten. Details, willen we. Vuige details.

Die zijn er: zo zouden de mannen die zondagnacht inbraken haar slaapverblijf in Parijs vermoedelijk oudere mannen van Europese afkomst zijn. Beroepscriminelen, die een tip zouden hebben gekregen. Weinig vuigs aan, tot zo ver, zijn we met je eens. Tot nu: die tip zou namelijk wel eens van iemand van bínnen de gelederen van Kims team kunnen zijn gekomen. Een inside job, dus, waardoor de overvallers precies wisten wanneer de beveiliging van Kardashian niet aanwezig was. Vermoedelijk de portier van het hotel, dat overigens niet eens over bewakingscamera's lijkt te beschikken. Het verhaal van de beste man zou niet helemaal kloppen en Kim zegt zelf, het enige dat ze erover heeft gezegd, dat hij zich vreemd gedroeg, en wel erg lang in haar kamer bleef toen hj haar escorteerde.

Kim zou nog hebben gevraagd of ze dood zou gaan (goeie vraag, wel), waarop één van de overvallers kalm 'ik weet het niet' zou hebben gezegd. Oh, de horror.

Und jetzt?

Nou, de beveiliging is opgeschroefd tot een niveau waar Willem-Alexander en Máxima nog wat van kunnen leren. Halsoverkop terugkerend naar New York, samen met manlief, kwam ze bij hun huis aan in een karavaan van welgeteld tien auto's met zeker vijftien tot twintig bodyguards die de boel nauwlettend in de gaten hielden. Ondertussen loopt het onderzoek, we vermoeden dat er achter de schermen een bijzonder groot team koortsachtig nonstop aan het werk is.

Spelende vrouw, wat heb je nu geleerd?

Misschien hè, héél misschien, is het niet zo handig om je hele hebben en houwen online te knallen. Kijk, als je naaktfoto's toont, dan valt er niet echt te zien wat er te halen valt, maar goed, daar zit verder geen mens echt op te wachten, dus doe dat ook maar niet meer. Maar verder toont Kim zo'n beetje iedere draad op haar lijf, ieder juweel om vinger, in oor, in haar en waar dan nog meer, tot in detail. En hoewel we zeer zeker vinden dat een ieder met zijn of haar poezelige pootjes van andermans zaken af moet blijven, is dat natuurlijk niet echt bijzonder handig. Of om Karl Lagerfeld te citeren: 'Je kunt niet je rijkdom laten zien en dan verrast zijn dat sommige mensen daar achteraan gaan.' Geen idéé waarom de beste man zijn plasje over deze gebeurtenis moet doen, maar gelijk heeft-ie.

Overigens had ook Hillary Clinton er wat over te zeggen (?): ze vindt het heel erg, en is blij dat Kim ongedeerd is. Waarvan akte.

En Kim?

Die is - gelukkig - ongedeerd. Het laatste nieuws: ze neemt een maand vrij. En ze maakt zich zorgen. En druk. Niet eens zo zeer om die miljoenenring die ze van haar Liefde kreeg - ze wil niet eens een nieuwe -, maar vooral vanwege haar gestolen telefoon. Daar zouden namelijk veel compromitterend materiaal staan. Oh, de ironie.