Of we het stukje vlees nou kopen in de supermarkt, bij de slager of de buurtsuper om de hoek, onderzoek toont aan dat we een stuk diervriendelijker zijn geworden als het op dit kostje aankomt. 

Dat blijkt uit een onderzoek van het GFK Huishoudpanel. Critici zullen menen dat diervriendelijk vlees niet bestaat, maar toch: we vinden de kwaliteit van vlees steeds belangrijker en kiezen dan ook vaak voor een kippetje of speklap met een welzijnskeurmerk of een biologisch keurmerk. En zijn best bereid om daar de portemonnee voor te trekken, zo concluderen de onderzoekers. Hierbij speelt overigens niet alleen het dierenwelzijn een rol, maar ook de gedachte dat de consument vindt dat boeren genoeg moeten verdienen.

Ook een leuk detail: uit hetzelfde onderzoek blijkt dat we niet kip, maar varkensvlees het meest veelzijdige stukje vlees vinden. Varkensvlees is namelijk makkelijk te bereiden en er is een gevarieerd aanbod van producten (met een eigen smaak).