Ben jij niet de sportschool in te branden en word je tijdens een rondje joggen regelmatig ingehaald door een stel bejaarden die allang uitgeteld op de bank hadden moeten liggen? Dan is het wellicht tijd om eens iets anders te proberen. Negen best wel oké alternatieven.

1. Neem je hond mee uit wandelen

Mits je een hond hebt natuurlijk - leen er anders een van de buurman. Zet tijdens het uitlaten flink de pas erin zodat je wat extra calorieën verbrandt. 

2. Speel een potje frisbee

Veel beter dan push-ups of een vermoeiende hardloopsessie, nietwaar? Kun je ook meteen weer met je (niet al te competitieve) vrienden afspreken.

3. Vaar een rondje in de kano

Actiever kan haast niet en ook nog leuk want je komt een hele hoop tegen onderweg. Ga bijvoorbeeld eens naar de Loosdrechtse Plassen, of de Nieuwkoopse Plassen, of neem de route Wormer-en Jisperveld, of De Biesbosch.

4. Zet het nieuwe album van Beyoncé op

En ga los in de woonkamer.

5. Pak de fiets naar het werk

Dat kwartiertje tram kun je heus wel vervangen door een klein half uurtje fietsen. Meteen een goede reden om een stuk om te fietsen naar die nieuwe koffiebar of lunchtent. 

6. Ga naar de speeltuin

Niets zo fijn als om weer kind te zijn. Bovendien verbrand je een hoop calorieën wanneer je eenmaal in het klimrek hangt, koppeltje duikelt op de rekstok of een aantal salto's maakt op het springkussen - want dat kunnen we natuurlijk allemaal.

7. Til de boodschappen

Ga naar de supermarkt, vul je mand met boodschappen en zet het op een wandelen in plaats van met de auto, fiets, bus of trein terug te gaan. 

8. Gebruik de hoelahoep

Jij traint je buikspieren net zo goed met de hoelahoep als in de sportschool. En dat hoef je niet alleen te doen, zo kun je workshops volgen bij Hoop it Yourself of Hoop Dance, lekker op muziek. 

9. Ga wroeten in de tuin

Heb jij een tuin van redelijk formaat? Perfect, kun je meteen een moestuin beginnen, dat is én hard werken én je krijgt er een heerlijk stel verse aardbeien, aardappelen en wortels voor terug.