Terwijl we al een poosje met smart wachten op het tweede seizoen van Netflix-documentaireserie Making a Murderer (wat eigenlijk helemaal niet aardig is, want er had helemaal geen tweede seizoen op stapel moeten staan, Steven Avery had op dit punt natuurlijk allang een vrij man moeten zijn geweest...), is er al een aantal bijzondere voorvallen geweest rondom het uitzoeken van de moord op Teresa Halbach

Te weten dat: 

a) Het hoopje verkoolde botten dat in de moordzaak werd opgevoerd als zijnde van Teresa en gevonden op Steven Avery's terrein (en daardoor nogal zwaar meewoog als bewijs) bleek dus helemaal niet van Teresa te zijn geweest. Yup.

b)  Sterker nog: het hoopje hoefde niet eens menselijke resten te zijn.

c) Advocate Kathleen Zellner wees eerder dit jaar een andere verdachte aan. Een man die al eens werd berispt voor seksuele misdaden in Arizona en die volgens Zellner twee dagen voor Teresa pardoes van de aardbodem verdween een paar keer met haar gebeld heeft.

Voorts stelde de advocaat dat dames en heren onderzoeksteam ontzettend beroerd werk hebben geleverd in de dagen vlak na de moord, en de zaak zo lummelig hebben aangepakt dat ze niet eens de moeite (en het fatsoen?) hebben genomen met andere mensen te praten waarmee Teresa vlak voor haar dood nog contact heeft gehad. 

d) Stevens neefje Brendan Dassey kan ieder moment vrijkomen nadat enkele weken geleden zijn veroordeling werd vernietigd. Brendan werd, samen met zijn oom veroordeeld voor de moord op Halbach

Voor wie Making a Murderer heeft gezien, weet dat de zaak van de moord op Halbach aan alle kanten rammelt. Het lijkt erop dat ze het in Amerika nu ook doorhebben. En nu Avery's advocaat nieuw bewijs schijnt te hebben gevonden, zit de kans er dik in dat ook Steven Avery zich binnenkort weer een vrij man mag noemen.

Eind deze maand willen Steven Avery en advocaat Kathleen Zellner de zaak weer voor de rechter brengen. Plan van aanpak? Ze willen het DNA-materiaal van Steven Avery dat werd gevonden in Teresa Halbachs auto opnieuw laten testen, net als het DNA dat werd gevonden op een kogel in Stevens garage en de sleutels van Halbachs auto die in Stevens slaapkamer lagen. (In Making a Murderer kun je zien dat daar flink mee is gerommeld.)

Kathleen Zellner laat weten:

'There is evidence that already exists in the case that points to a different location and a different suspect. We've got a combination of forensic evidence and a tip from somebody that we've interviewed multiple times that we think is credible.'

De advocate zegt binnenkort te kunnen aantonen dat het bewijs zo is neergelegd om Steven Avery voor de moord te laten opdraaien. Zellner wil niet loslaten wie met het bewijs heeft gemorreld, maar laat weten dat de DNA-test zal uitwijzen wie de echte moordenaar van Teresa Halbach is en dat er al een nieuwe verdachte is.

Nog wel even geduld, want Zellner zegt dat ze binnen zestig dagen de uitslag zal hebben:

Netflix volgt de zaak momenteel weer op de voet voor een tweede seizoen. Fingers crossed op een goede afloop!