Wel eens thuisgewerkt? Dan weet je: thuiswerken is top. De wekker kan wat later, want er hoeft niet per sé een ochtendroutine van make-up uitgevoerd te worden, geen bus gehaald, geen trein gepakt, geen auto te pakken. 

Je wordt niet afgeleid door vloekende doch intelligente collega's, noch door telefoontjes die - oeps, sorry - toch niet voor jou bleken te zijn. Je hoeft geen vragen te beantwoorden die bij even nadenken ook door een ander beantwoord hadden kunnen worden, er zijn geen meetings waar je op dient te draven, je kunt niet te laat komen door vertraagde treinen of ellelange files, kortom: hadden we al gezegd dat thuiswerken top is?

Zulks is nu ook wetenschappelijk bewezen.   

Uit een recent onderzoek blijkt dat thuiswerkende mensen het gevoel hebben dat ze productiever (vergeet jij ook altijd te lunchen omdat je zo lekker aan het doorpezen bent?) en flexibeler (waar je normaal al vlekken kreeg bij dat ene telefoontje dat voor vrijdag stond gepland, doe je het nu net zo makkelijk twee dagen eerder) zijn. Ze voelen zich meer gewaardeerd (wat op zich knap is, op afstand, maar goed) en genieten van de vrijheid (moet je wel mee om kunnen gaan, natuurlijk, dat terras lonkt).

Op de vraag 'Hoe tevreden ben jij op het werk?' gaven thuiswerkers gemiddeld een 8.1, op een schaal van 10, ten opzichte van een 7.42 van hen die op  locatie werkten. De waardering bij de thuiswerkers lag op 7.75, ten opzichte van 6.69. Ook worden er door thuiswerkers 13,5 procent meer (nuttige) telefoontjes gepleegd dan op kantoor, en telden zij minder ziekteverzuim dan werknemers die fulltime op kantoor zaten. 

Als allergrootste voordeel werd de vergrote productiviteit genoemd. 91 procent van de werknemers gaf aan thuis meer bergen te verzetten dan wanneer op kantoor. 

Kijk, met bovenstaande zaken zijn vast niet alleen de werknemers, maar ook de werkgevers gelukkig. Duidelijke win-winsituatie, dus.