'Een absolute klassieker uit de shortdrinkklasse,' weet website cocktailicious.nl te melden over daiquiri. Klinkt alvast alsof deze daiquiri een ontzettend goede cocktail is, niet? Dat dachten wij. En omdat het (al) donderdag is, en zo goed als na vijven, leek het ons een pico bello tijd het recept van deze absolute klassieker te delen met de mensen.

Trouwens enig idee hoe daiquiri is ontstaan? Uit pure nood. Als vroeger de gin op was, boden regionale ingrediënten (limoenen, suiker en rum) uitkomst. Een mijningenieur die eind 19e eeuw op Cuba werkzaam was (en kennelijk te weinig gin had meegenomen) noemde zijn vinding naar het nabijgelegen strand en de drank werd begin 20e eeuw beroemd dankzij liefhebbers als Hemingway en F. Scott Fitzgerald.

Anno 2017 is-ie perfect voor zomerse dage (maar eigenlijk ook gewoon voor wanneer de vijf in de klok zit).

Benodigdheden

  • 4 el witte rum
  • 30 ml limoensap
  • 15 ml suikersiroop
  • ijsblokjes
  • schijfje limoen

Bereidingswijze

  • Laat een martiniglas of champagnecoupe ijskoud worden in de diepvries.
  • Meng in een shaker de drie ingrediënten met een handvol ijsblokjes.
  • Schud tot de drank ijskoud is.
  • Zeef de drank boven je gekoelde glas.
  • Kerf het schijfje limoen in en hang het aan de rand van het glas.

Zocht je soms nog een mooie locatie om je daiquiri te drinken? Zoek niet verder: