Het staat te boek als het meest spookachtige hotel van de oostkust van Amerika: Hotel Shanley. 

En met spookachtig bedoelen we niet af en toe een lampje dat gaat knipperen, of een windvlaag zonder wind, nee, het is er dusdanig angstaanjagend, dat zij die er willen verblijven - want dat ka, 't is immers een hotel - een heuse verklaring moeten ondertekenen. Zodat de eigenaren niet aangeklaagd kunnen worden als jij een hartaanval van de schrik krijgt, vermoeden wij zo maar.

De ooit zo pittoreske boerderij in de rustige Shawangunk Mountains van Ulster County beschikt over 35 kamers. 't Ziet er an sich nog best lieflijk uit:

xView full post on X

Maar vanaf de bouw, in 1895, wordt het achtervolgd door een partij ellende waar je u tegen zegt. Zo overleden er alleen al vier kinderen: drie van de eigenaar en één van de daar werkzame kapper, die in de vijver in de tuin verdronk. In de jaren die volgden, werd de lijst van incidenten alleen maar langer, met doden, moorden en personen die er werden vermist. 

Het gevolg: bovennatuurlijke geesten zouden bezit hebben genomen van het hotel. En dat merk je, want zij die het aandurfden er te overnachten, klaagden onder meer over een licht gevoel in het hoofd, kortademigheid en een verdrietig gevoel. Ook voelen ze zich bekeken of achtervolgd.

Nu kan dat natuurlijk overal door komen, zijn we met je eens, maar er werden ook dingen daadwerkelijk waargenomen: lege schommelstoelen die ineens uit zichzelf begonnen te schommelen (bedenk het gepiep er zelf even bij), klokken die op mysterieuze wijze slaan, zonder het te doen, het geluid van voetstappen, het gelach van kinderen en gefluit, naar verluidt van de overleden voormalige eigenaar James Shanley). Foto's en ook bandopnames bevestigen de mysterieuze zaken in het hotel. 

De huidige eigenaren zetten het inmiddels maar in de markt als het most haunted hotel, inclusief tours en verhalen. Durf jij het aan?