Al gehoord van de nieuwste voedselhype: zeewier? En ja, natuurlijk zijn wij wars van hypes, trends en meer van zulks, maar met zeewier vervang je je koolhydraten door groente, die ook nog eens glutenvrij, biologisch en caloriearm zijn. 't Proberen waard, dus.
Leuk het zeewier op met bloemkoolroosjes en roquefort, zoals foodie Lavinia dat deed, en hop, je hebt een gezonde en gemakkelijke maaltijd, zowel voor thuis als onderweg!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 100 gram I sea pasta
- Roosjes van 1 grote bloemkool
- 80 gram roquefort kaas
- Rucola
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de roosjes van de bloemkool en meng in een kom met een scheut olie, peper en zout.
- Rooster vervolgens de bloemkool ongeveer 20 minuten in de oven.
- Kook de pasta zo'n 20 minuten.
- Giet de pasta af en meng met een scheut olie.
- Voeg de bloemkoolroosjes en gesneden roquefort toe.
- Garneer met rucola,
Bon appetit!