Al gehoord van de nieuwste voedselhype: zeewier? En ja, natuurlijk zijn wij wars van hypes, trends en meer van zulks, maar met zeewier vervang je je koolhydraten door groente, die ook nog eens glutenvrij, biologisch en caloriearm zijn. 't Proberen waard, dus.

Leuk het zeewier op met bloemkoolroosjes en roquefort, zoals foodie Lavinia dat deed, en hop, je hebt een gezonde en gemakkelijke maaltijd, zowel voor thuis als onderweg!

Ingrediënten voor 4 personen:

- 100 gram I sea pasta

- Roosjes van 1 grote bloemkool

- 80 gram roquefort kaas

- Rucola

- Olijfolie

- Peper en zout

Bereidingswijze:

- Verwarm  de  oven  voor  op  200  graden  en  bekleed  een  bakplaat  met  bakpapier. 

- Snijd  de  roosjes  van  de  bloemkool  en  meng  in  een  kom  met  een  scheut  olie, peper  en  zout.

- Rooster  vervolgens  de  bloemkool  ongeveer  20  minuten  in  de oven.

- Kook  de  pasta  zo'n  20  minuten.  

- Giet  de  pasta  af  en  meng  met  een  scheut olie.  

- Voeg  de  bloemkoolroosjes  en  gesneden  roquefort  toe.  

- Garneer  met  rucola, 

Bon appetit!