Het is de frustratie van iedere (Nederlandse) toerist, en toch doet menigeen er aan mee: het reserveren van een plekje aan het zwembad, door 's ochtends in alle vroegte je handdoek op de bedjes aldaar te deponeren.

In Italië kennen ze dat soort praktijken ook, en ze zijn die meer dan beu. En dus gaat de Italiaanse kustwacht vakantievierders beboeten die strandplekken 'reserveren'.

Aan de Italiaanse kust, meer specifiek de publieke stranden bij onder meer Toscane en Sardinië, worden er namelijk geen handdoeken op zwembedjes gegooid, maar worden er complete strandstoelen en parasols op het zand achtergelaten, zodat de zonminnende toeristen de volgende dag in ieder geval een plek hebben op de drukbezochte stranden.

Dat gaat nu geld kosten, en een flinke smak ook, zo schrijft de Italiaanse krant La Repubblica: zij die hun complete strandmeubilair achterlaten, kunnen een boete van liefst 200 euro verwachten.

Afgelopen zaterdag alleen al nam de kustwacht van Livorno 37 strandstoelen, 30 parasols en verschillende handdoeken en zelfs badpakken in beslag. Het reserveren van een plekje op het strand is volgens het dagblad een 'diepgewortelde gewoonte', ontstaan na de Tweede Wereldoorlog toen steeds meer toeristen naar Italië kwamen om vakantie te vieren.

Een paar jaar geleden werd ook al een dergelijke maatregel ingesteld: toen moesten zes toeristen in Ligurië een boete van ongeveer 1000 euro betalen, omdat ze voor 6.00 uur al tien handdoeken op het strand hadden liggen.

Bazaars Favorieten

Blouse

SHOP HIER

Bestseller
Broek
Farfetch
muiltjes
De Bijenkorf