Oh, de liefde. Boeken vol zijn er over geschreven, films over gemaakt. Onderzoeken naar gedaan. 

Want liefde is zoiets moois, en voor de liefde van een ander doe je zo'n beetje alles. Toch? Althans, in die films en boeken wel. Er wordt de wereld over gereisd, complete veldslagen worden er begonnen, moorden gepleegd, de hele mikmak.

Maar er zijn, begrijpelijkerwijs, grenzen aan dat wat we doen uit naam van de amor, zo blijkt uit onderzoek door YouGov onder 1652 deelnemers. Zo hebben geliefden heus een hoop voor de ander over, maar een baan opgeven of een andere religie aannemen, dat niet bepaald. Oké, is wat voor te zeggen natuurlijk, want het zijn nogal niet levensveranderende zaken. Moet je maar afwachten of dat niet doen niet zo z'n weerslag heeft op de bewuste relatie maar hé, als het goed zit, accepteer je van elkaar en nog meer van dat Dr. Phil-achtige wijze raad.

Enfin, allemaal nog niet al te wereldschokkend, zijn we met je eens. En dus tijd voor een uitslag die onze zorgvuldig bijgehouden wenkbrauwen wél doet fronzen. Het nummer 1-ding dat we namelijk niét willen doen voor onze Grote Liefde is het opgeven van vlees.

Jawel.

Liefst 62 procent van de ondervraagden (vast geen vegetariërs) weigert zijn of haar bieflapje op te geven in de naam der liefde. Maar 24 procent zou dat doen (de 14 procent die dan ontbreekt om tot de 100 te komen, wist het kennelijk niet), tegenover 29 procent - 5 procent meer, dus - dat hun baan op zou zeggen. 73 Procent wil d ebiezen pakken en verhuizen, 49 procent zelfs naar een ander land (zucht, o, de liefde) Overigens: 66 procent zou stoppen met roken, 45 procent stoppen met drinken. 

Even een man/vrouw-dingetje: 33 procent van de mannen zou zonder problemen zijn look aanpassen voor De Vrouw, maar mooi dat maar 13 procent van de vrouwen dat doet voor De Man. En wordt dat uiterlijk radicaal veranderd zonder overleg, dan is dat voor 42 procent reden om een streep te zetten door die kennelijk dan toch niet al te grote liefde.