Nu we zoveel weten als dat er extra afleveringen komen van documentairefavoriet Making a Murderer, is Het Lange Wachten begonnen. Het is helaas pindakaas nog niet bekend wanneer die nieuwe afleveringen dan precies op Netflix zullen verschijnen, en dùs is er behoefte aan een minstens zo spannend substituut. Bazaar tipt 10 plaatsvervangers.

Killing Fields

Wat: een documentaireserie van Discovery Channel

youtubeView full post on Youtube

Geloof ons, deze serie is buitengewoon geschikt om het gat dat Making a Murderer heeft achtergelaten op te vullen. De serie volgt de heropende moordzaak in Louisiana van Eugenie Boisfontaine. De finale van deze bloedspannende reeks trok in Amerika maar liefst 2,5 miljoen kijkers en dat zegt, wat ons betreft, genoeg.

Forensic Files

Wat: een documentaireserie

Denk: CSI, maar dan in het echte leven. Dat is Forensic Files. Er zijn inmiddels rond de 80 afleveringen beschikbaar dus je kunt er je lol mee op.

Casefile True Crime

Wat: een podcast

Waar te beluisteren: Stitcher

Wanneer uiterst griezelige verhalen jou intens gelukkig maken, dan is dit de podcast voor jou. Bereid je voor op een samenvatting van de gruwelijkste moorden die je - op een angstaanjagende manier - dorstig maken naar meer.

The Poisoner's Handbook

Wat: een documentaire 

Saillant detail: deze documentaire focust alleen op moord door vergif (naar het schijnt het favoriete wapen van vrouwen). In de vroege jaren 1900 bestond er in Amerika zelfs een speciale CSI-eenheid die zich toelegde op dit mysterieuze moordwapen. Vooral fijn voor de misdaadliefhebber die het niet zo heeft op ranzige wonden en bloederige taferelen.

Serial

Wat: een podcast

Waar te beluisteren: Serial

Een ware parel, deze podcast, voor griezelliefhebbers. Een misdaad wordt uitgesmeerd over meerdere podcasts - met cliffhangers die je hart sneller doen kloppen - waardoor ook jij van bingeluisteren een nieuw begrip maakt. Gelukkig zijn er twee seizoen, dus je kunt luisteren tot je een ons weegt.

The Deadly Dozen: America's 12 Worst Serial Killers 

Wat: een boek

Waar te koop: Amazon

Dit boek bevat maar liefst twaalf waargebeurde verhalen over de bruutste seriemoordenaars in Amerika. Pas op: de kans dat deze verhalen je na het uitlezen van het boek blijven achtervolgen, is groot.

The Central Park 5

Wat: een documentaire 

Ken Burns en zijn dochter Sarah verzorgden samen de regie van deze documentaire uit 2012 over de veelbesproken zaak van vijf donkere en Latino-tieners die vals beschuldigd werden van de verkrachting van een blanke vrouw in Central Park in 1980 en daardoor 15 jaar onterecht in de gevangenis zaten. De groep zou later New York aanklagen wegens onder meer discriminatie.

The Mother From Hell

Wat: een boek

Waar te koop: Bol.com

The Mother From Hell vertelt het verhaal van een moeder die haar kinderen dwong elkaar te vermoorden. Hoewel Theresa Knorr voor buitenstaanders een liefdevolle, zorgzame moeder leek, bleek het er binnenshuis heel anders aan toe te gaan. Jarenlang wist de extreem religieuze en paranoïde Knorr haar kinderen zowel mentaal als fysiek te mishandelen tot ze uiteindelijk haar zoons wist te dwingen een van hun zusjes levend te verbranden. De derde dochter wist te ontkomen en het verhaal aan het licht te brengen.

True Murder

Wat: een podcast

Waar te beluisteren: Blog Talk Radio

Deze podcast biedt je een samenvatting van de gesprekken die interviewer en journalist Dan Zupansky had met echte misdaadfanaten: schrijvers van crimeboeken. Doordat er dieper wordt ingegaan op de gruwelijkste details in de geschiedenis van misdaad houdt True Murder je op het puntje van je stoel.

Dear Zachary: A Letter to a Son About His Father

Wat: een documentaire 

Dear Zachary werd gefilmd en geregisseerd door Kurt Kuenne. En dat is speciaal, want daarmee vertelt Kuenne het verhaal van de moord op zijn goede vriend, Andrew Bagby. Hoewel Kuenne en Bagby's familie er zeker van zijn dat Bagby werd vermoord door Shirley Jane Turner nadat hij hun onstuimige relatie verbrak, vluchtte Turner naar Canada waardoor de rechtzaak tegen haar werd vermoeilijkt. Als klap op de vuurpijl bleek Turner ook nog eens zwanger te zijn van het kind van Bagby, dat ze later Zachary zou noemen. Met de documentaire poogt Kuenne een liefdevolle herinnering aan Bagby samen te stellen voor zijn zoon.

van: ELLE