Uw hoofdredacteur bewees eerder al in Geluk is een jurk dat inpakken een makkie kan zijn - mits zorgvuldig en een beetje slim aangepakt. Dat begint met het hebben of aanschaffen van een fatsoenlijke koffer. Bespaar jezelf de ellende om met een canvas lachertje met ritsen van huis te gaan. De ritsen gaan net iets te gemakkelijk stuk en op Schiphol je koffer vacuüm laten trekken in plastic is niet alleen lachwekkend maar ook zonde van de tijd, aldus Cécile. Dan is daar het inpakken zelf. Het kan zo'n feest zijn. En het kan zo verkeerd gaan. Maar met deze zeven slimme tips kom je in ieder geval al een heel eind. 

1. Keuzes, keuzes, keuzes

Wat je doet: verzamel alle items die je mee wilt nemen en spreid ze uit over het bed. Zo krijg je een goed overzicht en wordt selecteren een stuk makkelijker. Heb die vijf paar hakken wel nodig tijdens een strandvakantie? Nee. Hebben ze die bad- en strandhanddoeken ook niet gewoon in het hotel? Ja. En mocht je onverhoopt toch iets missen, dan heb je meteen een goed excuus om op de eerste vakantiedag al langs de Pharmacie te gaan

2. Schoeisel gaat onderop 

Begin met de schoenen en stop ze vol met sokken en ondergoed. Hierdoor behoud je niet alleen de vorm van je pasgekochte leren loafers maar maak je ook wat extra ruimte voor die lange zwoele zomerjurk. In de ruimte tussen de schoenen kunnen dan weer onderbroeken, bikini's en kleine hemdjes. 

3. Rollen in plaats van vouwen

Wie z'n spijkerbroeken, jurken en shirts oprolt, haalt de lucht eruit en maakt de boel veel compacter. Resultaat: meer ruimte in de koffer. 

4. Bespaar ruimte in de toilettas 

Heb je net zitten duwen en trekken om die koffer dicht te krijgen, besef je ineens dat die toilettas er nog in moet. En die's vaak een behoorlijke ruimtevreter ook. Doe jezelf een plezier en zorg voor kleine flesjes shampoo en douchegel. Plak alle dopjes af met plakband en stop ze vervolgens in een losse plastic tas. Voorkom dat je de hele vakantie met een besmeurde toilettas rondloopt. Wie highlighter, bronzer of oogschaduw meeneemt, kan het beste een watje in het doosje leggen zodat de poeder niet breekt. 

5. Waardevolle spullen

Als het aankomt op ander breekbaar spul zoals een parfumfles kun je deze het beste in een sok stoppen. Dit voorkomt ook meteen krassen op schoenen en boeken. Wanneer je sieraden mee wil nemen, en je er op de plaats van bestemming niet uren naar wil zoeken, kun je ze het beste alvast omdoen tijdens de reis of in losse doosjes stoppen. 

6. Maak gebruik van de plastic tas

Sommigen organiseren hun hele vakantiegarderobe met plastic tassen. Een gele tas voor strandspullen, een rode tas voor wandelkleren en een blauwe tas voor je knapste jurken. Best handig maar ook tijdrovend. Gebruik de tas daarom als extra laag bovenop de ingepakte kleding. Zo is je koffer toch nog georganiseerd en voorkom je ook meteen kreukels.  

7. Laat ruimte vrij voor aankopen

Want: toch zonde wanneer je te midden van wijk Saint-Germain-des-Prés het perfectste paar hakken tegenkomt maar je ze niet mee kunt nemen omdat je koffer al tjokvol zit.