Het kan je niet ontgaan zijn, het politiegeweld en daaruitvolgende commotie in Amerika. Met de recente dood van Alton Sterling en Philando Castile was de maat vol, zo vond Alicia Keys, die zich de laatste tijd toch al van haar goede kant laat zien, nadat ze eerder een docu maakte over het vluchtelingenprobleem. Tijd voor verandering. Het gevolg: een hartverscheurende video waarin celebrities als Beyoncé, Rihanna, Kevin Hart, Pink en Pharrell uitleggen om welke redenen je als donker persoon in Amerika doodgeschoten kunt worden.

Je voelt 'm al aankomen: dat zijn idiote motieven. En laat dat precies zijn waar de video om draait: aandacht vragen voor dit probleem, en dan voornamelijk bij de personen die er echt wat aan kunnen doen. De video is gericht aan Barack Obama en het congres, waarbij Alicia Keys hen probeert duidelijk te maken dat 'de tijd voor verandering nu is' en ze 'een radicale verandering eisen om de lange historie van systematisch racisme in Amerika te doen opheffen zodat iedereen met gelijke rechten en vol blijdschap naast elkaar kan leven.' 

De video werd gemaakt in opdracht van Keys' We Are Here Movement  die poogt 'een veiligere, lievere en rechtvaardigere wereld voor ons allen te vormen.' We kunnen alleen maar hopen dat het Keys inderdaad lukt haar droom werkelijkheid te maken.

youtubeView full post on Youtube

van: Harper's Bazaar