Mykonos: daar waar het uitzicht adembenemend is, het water kraakhelder en het eten heerlijk. Kortom: daar waar het leven goed is. Niet zo gek dat er nogal wat mensen zijn die in de zomer de biezen pakken om 'ns flink potje vakantie te vieren op dit Griekse eiland. Mocht jij dat ook wel zien zitten, dan tippen wij je vast de plekken waar je wezen moet.

Waar te slapen

San Giorgio Hotel

Relatief nieuw, maar inmiddels al een heus begrip onder de bevolking. Door sommigen zelfs al bejubeld als stijlvolste logement van het eiland. San Giorgio biedt je typisch Griekse slaapvertrekken die je gelijk thuis doen voelen en waardoor je eigenlijk nooit meer weg wilt. Raak je toch verveeld van dutten in de hangmat en wijn drinken op je privéterras? Dan neem je toch gewoon een duik in het wonderschone zwembad, of prik je een vorkje in het restaurant waar enkel biologisch, lokaal en vers voedsel wordt geserveerd. Knapt een mens van op. Reserveren doe je hier.

Waar te eten

Verdwalen in de spierwitte straten van Mykonos doe je het beste in de vroege avond, wanneer de zon langzaam in de zee zakt en je je dwaaltocht kunt eindigen in een fijn restaurant. Doe je tegoed aan wat souvlaki, om de grootste honger te stillen. Dineren doe je hier namelijk pas rond een uurtje of 10, dus genoeg tijd om in Little Venice rond te struinen op zoek naar de fijnste cocktails. Over de beste Pina Colada van de stad later meer, maar wanneer de honger op begint te spelen, zet je koers richting het pittoreske Gouemenio-plein.

Familia

Op dat Goumenio-plein vind je Familia, waar de verste vis van het eiland wordt geserveerd en de pasta om te smullen is. Onder een dak van met roze bloemen overladen struiken geniet je - onder het genot van een goed glas wijn - van de vriendelijkheid van het personeel en de uitstekende sfeer. Meer informatie vind je hier.

Spilia

Aan datzelfde plein, in Hotel Anastasia Village, zit ook Spilia. En als we zo vrij mogen zijn: bestel er vooral de pasta met kreeft. Die at je nog nergens zo goed als hier. Na je diner nog geen zin om naar het hotel te gaan? Geen nood, ook voor een feestje ben je bij Spilia aan het goede adres. Meer informatie vind je hier.

mykonos restaurantspinterest
Getty Images

Waar een Pina Colada te drinken

San Giorgio Hotel

Juist, opnieuw verwijzen we je naar dit fabuleuse hotel waar de Pina Colada's worden gemaakt met kokosnootwater in plaats van crème. En lekker dat het is, je gelooft je eigen smaakpapillen niet. Meer informatie vind je hier.

Nammos

Ook bij Nammos, een knappe bar aan het strand, serveren ze de welbekende cocktail met een twist. Dat doen ze met mango en dat wil je echt even proeven. Meer informatie vind je hierer.

Caprice Bar

Zij die houden van een cocktail met flink wat room, zitten goed bij Caprice. Hier wordt het traditionele recept nog gehandhaafd en slurp je je Pina Colada naar binnen terwijl je voeten zowat ín het water hangen. Meer informatie vind je hier.

Beste dagbesteding

Pak de scooter en sjees in een kwartiertje van de ene naar de andere kant van het eiland, waar het water kraakhelder is en de stranden extreem rustig zijn. De rit naar dit paradijs brengt je langs prachtige plekken en is de beste manier om het eiland te zien. Voor de lunch schuif je aan bij Kiki's Tavern voor overheerlijk comfort food. Dit restaurant, dat wordt gerund door een familie, is gevestigd bovenop een rotsformatie met uitzicht op het strand. Reserveren is helaas niet mogelijk, maar wachten in de rij was nog nooit zo leuk, met een eigenaar die zijn wachtende klanten maar al te graag trakteert op een glas rosé.

mykonos strandenpinterest
Getty Images

Waar te shoppen

Linea Piu

Weggestopt in een van de vele smalle straatjes van het eiland die uitzicht bieden op de oude haven van Mykonos, zit Linea Piu. Hier vind je de spiksplinternieuwe collectie van Chanel (ze wijden er zelfs een hele kamer aan) en hul je jezelf in merken als Blumarine, Tom Ford en Christopher Kane. Meer informatie vind je hier.

Mykonos Sandals

Wanneer je iets verder richting de kustlijn loopt, stuit je vanzelf op Mykonos Sandals, waar je het knapste zomerschoeisel op de kop tikt, compleet in Griekse stijl. Meer informatie vind je hier.

Salachas

Ongetwijfeld je nieuwe favoriet op het eiland, wanneer je de collectie vol strandjurken, katoenen tops en kinderkleding onder ogen krijgt.

van: ELLE AUS