Vanaf morgen voor de vierde keer in Amsterdam: de Unseen Photo Fair. Met dit jaar niet alleen veel moois op het Westergasterrein, maar voor het eerst ook een Unseen Festival door de hele stad. Bazaar kreeg eensneak peek en tipt vast drie favoriete fotografen (en de galerie waar ze te vinden zijn).

Katrin Korfmann (Kopeikin Gallery)

Haast abstract zijn Korfmanns (een Duitse werkend in Nederland) foto's, waarin ze grote groepen mensen van boven fotografeert tijdens feesten en rituelen. Modderworstelend of gooiend met kleurenpoeder - met de grond als achtergrond smelten de individuen samen tot een geheel, waarin nog steeds veel details zichtbaar zijn.

Mud, 2014 © Katrin Korfmann/Kopeikin Gallery

Evgenia Arbugaeva (The Photographers' Gallery)

Het prestigieuze New Yorker Magazine wijdde al een artikel aan haar serie Weather Man, en terecht. Arbugaeva, afkomstig uit het Russische Noordpoolgebied, intrigeert met haar donkere, nostalgische foto´s van de afgezonderde meteoroloog Yacheslav Korotki, die zijn dagen slijt  in een afgelegen meetpost op een schiereilandje op het uiterste puntje van de wereld.

Untitled, from the series Weatherman, 2014 © Evgenia Arbugaeva/the Photographers' Gallery

Christto & Andrew (East Wing Gallery)

Dit dynamische duo, werkzaam in Qatar, maakt portretten van alledaagse figuren, zoals schoonmaaksters en fabriekswerkers, in een luxe, haast kitscherige setting. Denk: knalroze achtergrond, felblauwe oogschaduw en een overdaad aan gouden sieraden, dat alles in schraal contrast met de doorleefde koppen van de modellen. Wij zeggen: move over David Lachapelle.

Unusual Request, from the series 'Glory of the Artifice', 2015 -® Christto & Andrew/East Wing

En verder…

> Kun je onder de noemer Open Doors binnenkijken bij privé- en bedrijfscollecties, waaronder die van de Nederlandsche Bank en ING.> Zijn door de hele Staatsliedenbuurt foto´s van Foam-talenten te zien op onverwachte plekken, zoals bij de bakker en in de kringloopwinkel.

> Ontdek je verborgen schatten bij de Hidden Treasures projecten op geheime en onconventionele locaties door heel Amsterdam, bijvoorbeeld in het Huis met de Hoofden aan de Keizersgracht.

Unseen Photo Fair & Festival, 18-20 september in Amsterdam,www.unseenamsterdam.com