Eet je te veel pasta in het leven, maar is minderen geen optie? Fop jezelf met courgettepasta! Zit tjokvol vitamines en is daardoor ontzettend lief voor je lijf. Ook fijn: het feit dat aan dit recept geen enkele pan te pas komt. Scheelt weer in de afwas.

Ingrediënten

  • 4 courgettes
  • 3 tomaten, fijngesneden
  • 10 zongedroogde tomaten, fijngesneden
  • 1/2 bosje basilicum, in stukken gescheurd
  • 2 theelepels pijnboompitten
  • het sap van 1 citroen
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 scheutje rode pepervlokken
  • 2 - 3 takjes verse tijm, van het takje geplukt
  • 1 takje verse oregano, van het takje geplukt
  • 1/4 kop olijfolie
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 eetlepel fijngesneden kalamata olijven
  • een scheutje balsamicoazijn

Bereiding

Haal de courgettes door een spiraalsnijder of snij ze zelf in lange, dunne stroken. Verzamel de slierten in een grote kom en zet deze apart. Om de saus te maken, verzamel je alle overige ingrediënten (behalve de  pijnboompitten, rozijnen, olijven en balsamicoazijn) in een blender tot er een gladde massa ontstaat. Vermeng de courgettepasta met de helft van de saus, de olijven en de rozijnen en voeg naar wens meer saus toe.

Verdeel de pasta over vier kommen en maak het gerecht af met wat pijnboompitten, een scheut balsamico-azijn, en verse kruiden.

van: Harper's Bazaar