Burgers zijn altijd favoriet. Vooral wanneer ze ook nog eens supergezond zijn. Zoals deze met zalm en quinoa. Uitstekend comfort food waar achteraf geen schuldgevoel over hoeft te onstaan. Combineer met een flinke klodder yoghurtsaus voor extra frisheid en je wilt nooit meer anders.

Ingrediënten

  • 400 gram zalm uit blik
  • 3/4 kop gekookte quinoa, afgekoeld
  • 1/2 in blokjes gesneden paprika
  • 1 geroosterde rode peper, in blokjes
  • 1/4 kop chiazaden
  • 1 ei
  • 1/4 theelepel pimenton
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 1/4 theelepel komijn
  • 1/4 theelepel rode pepervlokken
  • 1 kop Griekse yoghurt
  • 10 muntblaadjes, fijngesneden
  • Sap van een halve citroen
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden. Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat afkoelen. Giet de zalm af en plaats in een grote kom. Voeg de paprika en kruiden toe en meng alles goed door elkaar. Open een ei boven de kom en mix dit goed door het mengsel heen. Voeg de chiazaden toe en meng het opnieuw door elkaar. Laat het mengsel een aantal minuten staan. Voeg meer chiazaden toe als het mengsel te nat oogt.

Vet de bakplaat in. Gebruik een ijsschep om het mengsel in 12 gelijke porties te verdelen en druk met schone, natte handen vervolgens de porties plat tot burgers. Plaats de burgers in de oven en bak ze 15 tot 20 minuten, tot je ze kunt omdraaien zonder dat ze verkruimelen. Draai de burgers om en bak ze vervolgens nog 15 minuten.

Vermeng de muntblaadjes, yoghurt, citroensap, zout en peper tot een simpele yoghurtsaus. Serveer de burgers met een flinke lepel saus.

van: Kath Younger van Kath Eats Real Food via Harper's Bazaar