Je geeft je collega's het omkijken wanneer jij tijdens de lunch een van onderstaande salades uit je tas tovert. Niet alleen makkelijk mee te nemen, de gelaagde opbouw zorgt er ook nog eens voor dat je salade de hele dag door vers blijft. Kijk, daar hebben we wat aan!
Drie opties dus:
Ingrediënten
Linzensalade
- Linzen
- Rucola
- Gedroogde kersen
- Pistachenoten
- Radijzen
- Sherryazijn
- Enkele druppels extra vierge olijfolie
Kikkererwtensalade
- Kikkererwten
- Gemengde sla
- Bieten
- Geitenkaas
- Pijnboompitten
- Citroensap
- Enkele druppels extra vierge olijfolie
Witte bonensalade
- Witte bonen
- Roodlof
- Cherrytomaten
- Watermeloenradijs
- Balsamicoazijn
- Enkele druppels extra vierge olijfolie
Bereiding
Begin bij het vullen van de potten met de bonen, erwten of linzen tot 1/4 van de pot gevuld is. Ga verder met een laag groente totdat de pot voor 3/4e gevuld is. Eindig met een laag noten en knapperige groenten (denk: radijsjes) en maak het geheel af met wat druppels extra vierge olijfolie en zuur (in de vorm van citroensap, balsamicoazijn of sherryazijn). Wat zout en peper naar smaak en je bent klaar om te gaan. Appeltje-eitje, niet?
van: Jesse Groveman en Tara Sowlaty van How You Glow via Harper's Bazaar