Zo gepiept en 3 keer anders: gevulde avocado

Bon appétit!

Avocadofanaten opgelet! Drie manieren om je favoriete vrucht 'ns anders te eten dan op toast of in guacamole. Veel werk hoeft het niet eens te kosten: alle drie de varianten staan binnen twintig minuten op tafel. Handig wanneer de honger groot is, maar de zin om te koken ver te zoeken.

Ingrediënten

Avocado gevuld met sesam en kool

  • 4 avocado's
  • 1/2 rode kool
  • 2 theelepels sesamzaadjes
  • 2 theelepels olijfolie
  • 2 theelepels Nama Shoyu-saus

Avocado gevuld met pittige zwarte bonen

  • 4 avocado's
  • 2 koppen zwarte bonen
  • 1/4 kop biologische salsa naar keuze
  • 2 theelepels rode chilivlokken
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels kokosnootolie (of olijfolie)
  • 1/2 theelepel zeezout
  • peper
  • 2 theelepels voedingsgist (optioneel)

Avocado gevuld met een curry van kikkererwten

Advertisement - Continue Reading Below
  • 4 avocado's
  • 2 koppen kikkererwten
  • 1 theelepel currykruiden
  • 2 theelepels kokosnootolie (of olijfolie)
  • 1 theelepel ahornsiroop
  • 1/2 theelepel zeezout
  • peper
  • verse kruiden zoals koriander, bieslook of peterselie (optioneel)

Bereiding

Avocado gevuld met sesam en kool

Bak alle ingrediënten 10 minuten lang in een koekepan tot ze gaar en zacht zijn. Snijd de avocado's door midden, verwijder de pit en haal met een lepel voorzichtig het vruchtvlees uit de schil. Meng de avocado in een bak met het mengsel. Vul de avocadoschillen en voeg zout en peper toe naar smaak.

Avocado gevuld met pittige zwarte bonen

Bak alle ingrediënten in een koekepan tot ze warm zijn. Snijd de avocado's door midden, verwijder de pit en haal met een lepel voorzichtig het vruchtvlees uit de schil. Meng de avocado in een bak met het mengsel. Vul de avocadoschillen en voeg zout en peper toe naar smaak.

Meest gelezen

Avocado gevuld met een curry van kikkererwten

Bak alle ingrediënten in een koekepan tot de buitenkant van de kikkererwten lichtelijk krokant is. Snijd de avocado's door midden, verwijder de pit en haal met een lepel voorzichtig het vruchtvlees uit de schil. Meng de avocado in een bak met het mengsel. Vul de avocadoschillen en voeg zout en peper toe naar smaak.

van: McKel Hill van Nutrition Stripped via Harper's Bazaar