Nu ieder langzaamaan z'n biezen pakt om naar een of andere zonovergoten bestemming af te reizen, zouden we bijna vergeten hoeveel moois ons eigen kikkerlandje wel niet te bieden heeft. Neem Nijmegen nou bijvoorbeeld: immer gezellig en altijd wat te doen. En als je er dan toch bent dan raden wij aan bij deze Nijmeegse hotspots neer te strijken voor kofie, lunch of diner . Bon appetit!

Koffie

•  Koffiebar First Things First heeft een plek verovert in de oude Honigfabriek. Naast genieten van een heerlijk bakkie pleur, kun je in de open branderij van Blommers Coffee Roasters ook nog iets opsteken. Zoals leren hoe dat hele proces van koffiebranden nu precies in elkaar zit, bijvoorbeeld.

First Things First, Waalbandijk 14B, Nijmegen

• Biologische producten van lokale boeren, kunst van jong talent aan de muur en een prachtig monumentaal pand: wat wil je nog meer? Voor die echte Californische sfeer breng je een bezoek aan CALI.

CALI, Priemstraat 13, Nijmegen

• Fan van latte art? Hier moet je wezen! Vader en zoon toveren onder begeleiding van funky tunes de mooiste figuren in je slowcoffee of cappuccino.

The Fuzz Coffee & Tunes, Van Broeckhuysenstraat 17, Nijmegen

Lunch

• Voor sap, soep en salade ga je naar saladebar MUNT. Je stelt je salade helemaal zelf samen of kiest er simpelweg een van de kaart. Helaas op zondag gesloten.

Saladebar MUNT, In de Betouwstraat 28, Nijmegen

• Lunchen in Scandinavische stijl doe je bij Fika met smörrebröd: een boterham van meergranenbrood met een knapperige korst. Overheerlijk!

Fika, Van Broeckhuysenstraat 5, Nijmegen

•  De Blonde Pater is in Nijmegen een waar begrip waar je een medaillewaardige espresso bestelt. Als we zo vrij mogen zijn, raden we je aan een broodje Soho te bestellen. Ga je absoluut geen spijt van krijgen.

De blonde Pater, Houtstraat 62, Nijmegen

• Een steiger, muziek, twintig soorten bier en volop broodjes en koffie voor de lunch. Ook leuk: al het meubilair is te koop.

De Dock Steigercafé, Waalbandijk 20B, Nijmegen (Honigcomplex)

Diner

• Stoom is een café in de oude Honigfabriek waar bier centraal staat en het eten simpel maar onweerstaanbaar is. Denk: kip van 't spit, burgers en nacho's. Tip van ons: bestel naast je glas bier de goedgevulde kaas- en vleesplank. Is een gouden combinatie.

Stoom beer&food, Waalbandijk 20, Nijmegen

• Op datzelfde Honigcomplex vind je de Meesterproef. Deze hotspot wordt bevoorraad door lokale leveranciers en de kaart verandert per seizoen. Gin-tonic-liefhebbers zijn hier aan het juiste adres.

De Meesterproef, Waalbandijk 14, Nijmegen

• Eten, drinken én slapen doe je bij Credible. Op de kaart staat volop comfort food zoals pasta arrabiata, fish & chips en saté van kippendijen. In combinatie met een bijzonder knap interieur zorgt het ervoor dat je nooit meer weg wilt.

Credible, Hertogstraat 1, Nijmegen  

• Marokkaans, Zweeds, Koreaans, Italiaans: de Firma serveert een selectie van het beste streetfood van over de hele wereld. Je bestelling wordt geserveerd in kleine porties zodat je het prima kunt delen met vrienden of familie.

De Firma, Lage Markt 47, Nijmegen

Kijk voor nog meer hotspots in Nijmegen op ELLE Eten.

Van: ELLE NL