We weten inmiddels al dat rode wijn goed is voor je haar, het je immuunsysteem een boost geeft en in sommige gevallen zelfs je levensduur kan verlengen. Genoeg redenen om regelmatig een fles open te trekken, vinden wij zo. En nu is daar plots nog een uiterst goede reden bijgekomen.

Onlangs is namelijk tijdens de Decanter World Wine Awards de Chileense La Moneda Reserva Malbec bekroond als beste wijn ter wereld. En het leuke aan dit alles is wel dat we de rode wijn voor minder dan €6 op de kop tikken.

De wijn werd samen met 16,000 andere rode en witte wijnen blind getest door maar liefst 240 internationale wijnexperts. Zij omschreven de smaak van de wijn als 'freshly crushed black fruit, creamy vanilla yoghurt and pepper spice'. Met deze uiteenlopende smaak werd de wijn eerst benoemd tot beste Chileense rode wijn om vervolgens de absolute top te bereiken vanwege een uitmuntende score en goede prijs-kwaliteitverhouding.

'Ons voornaamste doel is om kwaliteit te herkennen en te belonen, dat is waar consumenten overal ter wereld geïnteresseerd in zijn,' aldus voorzitter Steven Spurrier. 'We reiken enkel prijzen uit aan wijnen waar consumenten het volste vertrouwen in kunnen hebben.'

Die mag dus bovenaan de boodschappenlijst. Een kleine sprint is wellicht vereist, de wijn is namelijk online op veel plekken al compleet uitverkocht.