Merk je op dat jouw baby toch wel een stuk molliger is dan de andere baby´s op de crèche? En blijf je maar nieuwe broekjes kopen omdat-ie er na een aantal weken al is uitgegroeid? Dan is het zaak om zijn of haar flesje eens goed onder de loep te nemen, want daar kan weleens het probleem liggen.

Hoewel het natuurlijk heel goed is als baby's aankomen, is een snelle toename van gewicht een voorteken dat het kind later in het leven last kan krijgen van obesitas. Maar gelukkig is de oplossing voor beperkte gewichtstoename dit keer eens uiterst simpel: een kleinere fles geeft namelijk al gelijk resultaat. Hoe simpel kan het zijn?

Dit bleek uit onderzoek waarbij het voedingspatroon van baby's van twee maanden oud onder de loep werd genomen. Hieruit bleek dat baby's van twee maanden die voeding kregen uit een grotere fles sneller en meer in gewicht aankwamen tegen de tijd dat ze zes maanden oud waren, dan baby's die voeding kregen uit een kleinere fles.

Ook belangrijk, als we het hoofd van het onderzoek Charles T. Wood mogen geloven, is leren te letten op tekenen van honger of verzadiging van je baby. Een huilende baby betekent niet altijd een hongerige baby en wanneer de fles wordt weggeduwd of wanneer-ie afgeleid is, kan dat betekenen dat de baby verzadigd is.

De puberversie van je baby zal je eeuwig dankbaar zijn.

bron: NY Times