Lekker dan. Heb je jezelf eindelijk zover dat je wekelijks in de sportschool staat (en iets doet, ook nog), blijkt dat je eigenlijk een heel belangrijke doelgroep doorgaans overslaat. De beenspieren worden namelijk maar al te vaak overgeslagen en dat is zonde, want wie een sterker of strakker lijf wil, bereikt sneller resultaat met een paar sterke benen.

Deze vijf oefeningen geven je strakkere benen in no time.

Squats

De welbekende squat is misschien wel de moeder van de lower body oefeningen, werkt om de spieren in je dijen, billen, heupen en hamstrings te trainen. Wanneer je deze oefening met gewichten uitvoert. pak je ook meteen de rugspieren, buikspieren en armspieren mee. Feitelijk train je dus met één oefening je hele lichaam, ideaal.

Lunges

Een workout voor de benen is natuurlijk niet compleet zonder de lunges. Plaats één been voor en één been achter, terwijl je één knie naar de grond brengt. Deze workout vergt misschien wat oefening, want een goede balans en sterke houding zijn een must, maar daar krijg je wel sterke dijen en billen voor terug.

Kickbacks

Dit is natuurlijk onze favoriete oefening. Ga op de handen en knieën en trap met een been naar achteren, heerlijk even wat stress eruit schoppen. Zorg wel dat je rug recht blijft en houd ook de armen gestrekt terwijl je deze oefening uitvoert.

Leg lifts

Hé, als Denise Austen en Jane Fonda het kunnen, kan jij het ook. Ga op de zij liggen en zwaai één been omhoog. Wie ook meteen de buikspieren wil trainen, kan tegelijkertijd ook het bovenlichaam omhoog en omlaag liften. 'It's never too late - never too late to start over, never too late to be happy,' aldus de wijze woorden van Fonda.

Leg Hamstrings

Deze oefening doet wonderen voor de billen en spieren in het boven en onderbeen. Ga op de rug liggen en plaats één been recht omhoog, til deze vervolgens op met het andere been. Belangrijk is om deze laatste in een hoek van 90 graden te houden. Zo, en dan is het na al dat gesport tijd voor een ijsje.