Ga even zitten, want dit nieuwtje zag je sowieso niet aankomen. Kijk, we zijn er inmiddels wel aan gewend dat ons voedselpatroon onderhevig is aan speculaties en dat we de ene week zweren bij zuivelproducten en er de volgende week afstand van doen, want: onderzoek beweert dat het slecht is voor je lijf/hart/gezondheid/huid/haar/whatever. Maar water? Dat was onze veilige haven in dit hele circus. Maar nu is er daar óók al wat mee aan de hand...

Als we de Chinezen mogen geloven, that is. Want die beweren dat dat heerlijke ijskoude glas water juist bijster slecht is voor ons. Nicole Liu van the Los Angeles Times legt uit: 'In China wordt er enorm veel kritiek gegeven op het drinken van koud water.' Zij geloven namelijk dat er koste wat het kost harmonie in ons lichaam bewaard moet worden en koud water haalt ons lichaam uit evenwicht, doordat het de lichaamstemperatuur uit haar natuurlijke balans haalt. Water drink je volgens hen dus lauw, of niet.

Mee Lain Ling, dokter in de Chinese medicijnen, voegt daar aan toe: 'Wanneer we naar het lichaam kijken, zien we dat kou de bloedsomloop vertraagt en orgaanfuncties vermindert, waardoor het lichaam minder optimaal werkt.' Een glas lauwwarm water heeft dit niet tot het gevolg en is, volgens de Chinezen, dus een stuk beter voor je.

Hm. 

bron: Aol