Filmfan en een enorme erfenis die op je staat te wachten? Dan hebben we een leuke investering voor je. Chateau de la Croix des Gardes (een magnifiek kasteel in Cannes, Frankrijk, dat het decor was voor het gemaskerde bal in Alfred Hitchcock's romantische thriller To Catch A Thief met Grace Kelly) staat op de markt. En da's voor het eerst in 56 jaar tijd. Verwachte schade? Begin maar met denken vanaf de € 51 miljoen.

Op een heuvel met uitzicht over de Middellandse zee kunnen gasten het huis van 1.200 vierkante meter betreden via een oprijlaan door 25 acre aan Franse tuinen. Een veel betere eerste indruk kun je niet maken.

Buiten een betoverend exterieur, mag het interieur er ook zijn. De marmeren trappenhal sluit perfect aan bij de grootse entree en als daar nog niet genoeg mee los is gemaakt gebeurt dat wel met de vulkanische stenen waterval die van het plafond tot de vloer loopt of de wintertuin waar de bomen binnenshuis groeien. Het meubilair is helaas afgelopen oktober al verkocht bij een veiling.

Het huis werd voor het laatst bewoond door Gustave Leven, oprichter van Perrier, die het huis in 1960 kocht. Toen Leven overleed in 2008 werd het huis overgenomen door een groep investeerders die niet bij naam genoemd willen worden.

Sotheby's International Realty, dat over de verkoop gaat, verwacht biedingen tussen de € 51 miljoen en € 102 miljoen. Ligt dat niet binnen je budget, dan misschien maar een bezoekje aan het dak van het Metropolitan Museum of Art als troost?

Property, Interior design, Architecture, Stairs, Ceiling, Real estate, Handrail, Wall, Baluster, Fixture, pinterest
Floor, Flooring, Real estate, Fixture, Hardwood, Daylighting, Wood flooring, Arecales, Arch, Houseplant, pinterest
Floor, Interior design, Flooring, Wood, Room, Architecture, Property, Ceiling, Wall, Real estate, pinterest
Floor, Flooring, Property, Architecture, Interior design, Room, Ceiling, Wall, Hall, Fixture, pinterest
Plant, Flowerpot, Swimming pool, Shrub, Azure, Garden, Terrain, Resort, Villa, Landscaping, pinterest
Floor, Room, Interior design, Property, Architecture, Flooring, Ceiling, Glass, Wall, Real estate, pinterest
Property, Tree, Real estate, House, Villa, Garden, Shrub, Home, Mansion, Manor house, pinterest

via: ELLE.nl