Heerlijk, de zomer komt eraan. Dat betekent lange strandwandelingen, gezellige barbecues, eeuwig durende zwoele zomeravonden op het terras, maar natuurlijk ook: het trouwseizoen! Wie de agenda al vol heeft staan met diverse bruiloften heeft vaak ook weinig tijd om de perfecte outfit te scoren. En zo is een flater toch echt zo geslagen. Bazaar zette alvast vijf no-go's op een rij om je op weg te helpen.

1. Een witte jurk

Dit is misschien wel de bekendste regel in de geschiedenis van bruiloften: Don't outshine the bride. Toch zijn er nog velen die deze gulden regel niet in acht lijken te nemen. Ze zijn er hoor: vrouwen gehuld in een ivoorwitte jurk. Waarmee regel 1 overduidelijk is overtreden: een bruid draagt wit, jij niet. Dus ook geen ivoorwit. Of parelmoer, of welke wittint dan ook. Wie toch in een lichte tint wil gaan kan beter kiezen voor taupe of een pastelkleur.

2. Je nieuwe stilettos

Footwear, Human leg, Joint, Pink, Sandal, Foot, Fashion, Toe, Ankle, Calf, pinterest
Getty Images

Ze zijn prachtig natuurlijk: die nieuwe zwarte killer heels, maar erg comfortabel zullen ze niet zitten tijdens een bruiloft. Vergeet niet dat je tijdens deze avond regelmatig van tafel naar tafel zult lopen en daarna ook nog 'moet' dansen op die hoge palen. Zorg er dus voor dat je deze pareltjes goed inloopt voor de bruiloft of kies voor een paar dat jij al langer in je bezit hebt. Je voeten zijn je dankbaar.

3. Alles wat te strak, te kort of te bloot is

Misschien ziet die minirok er goed uit in de spiegel, maar vergeet vooral niet even om een stoel-, trap- en loopcheck te doen voor je de deur uitgaat. Met de billen bloot gaan op de trap naar boven of op een stoel is namelijk niet bepaald charmant. Bruiloften zijn er om de liefde te vieren, niet om gasten aan het praten te krijgen over jouw roze ondergoed.

4. Alle items die niet overeenkomen met de dresscode

Denk even terug aan de scène waarin Bridget Jones, gehuld in een strak playbunny pakje, het tuinfeestje bezoekt van haar familie en je begrijpt: hou je aan de dresscode. Ook al heb je die perfecte roze cocktailjurk in de kast hangen, kies toch voor een langere zwarte jurk als de dresscode black-tie is.

5. Sieraden die rammelen

Textile, Style, Collar, Street fashion, Fashion, Pattern, Bag, Fashion design, Leather, Peach, pinterest
Getty Images

Leuk hoor, die grote armbanden van fijn goud en zilver om je pols. Maar tijdens de ceremonie in een kerk, waar het dus doodstil is, zijn deze sieraden meestal geen succes. Kies in plaats daarvan voor statement oorbellen.

Wat draag je dan wel?

Doe eens gek, en draag een broek. Het pak is namelijk ontzettend stijlvol, helemaal van nu en past prima op een bruiloft. Afgeleide daarvan: de jumpsuit. Ultrachic met een paar klassieke zilveren oorbellen of een opvallende ketting. Mits-ie niet rinkelt, natuurlijk.

Bron: Purewow