Kijk even goed naar bovenstaande foto. Doet dat wat met je? Vind je de man in kwestie (James Dean, voor de geïnteresseerden) knap of zou je zelfs zeggen dat je je tot hem aangetrokken voelt? Of vind je het maar een gladjanus en zou je snel wegrennen als je 'm tegen zou komen op straat? Wat je antwoord ook moge zijn, er is een logische verklaring voor.

Uit onderzoek blijkt dat wij vrouwen een aantal kwaliteiten enorm kunnen waarderen in een man. Dat zal per persoon allicht verschillen én komt nog bij dat de meeste onderzoeken zijn gedaan onder westerse vrouwen - waardoor ze ook niet volledig generaliseerbaar zijn, maar tòch: wij zijn benieuwd. Van hoeveel van deze punten gaat jouw hart sneller kloppen?

1. Een grappige man scoort extra punten

En vinden we daarnaast ook vaak een stuk intelligenter overkomen. 

2. Vrouwen kiezen knappe mannen voor korte termijn relaties en minder knappe mannen voor lange termijn relaties.

Een geweldig uiterlijk is dus zeker een factor in het verleidingsproces, maar kan op basis daarvan tot een ander soort relatie leiden dan je van tevoren wellicht had gepland. Toe aan een lange relatie? Kijk dan 'ns verder dan al die Don Juans en Casanova's en ga voor die doodnormale gezelligerd van een paar straten verderop.

3. Altruïstische mannen doen het goed bij vrouwen

Vooral wanneer de vrouw in kwestie toe is aan een lange relatie. Dan willen we blijkbaar lieve mannen die een hoop goede dingen doen. Ja, nu we erover nadenken...

4. De man die rijk oogt krijgt het meisje

Jawel, hoewel we allemaal zo hard beweren dat dit echt niet waar is, maken we ons er schijnbaar (bewust of onbewust) toch schuldig aan. Maar we moeten daar wel bij vermelden dat de man in kwestie niet écht rijk hoeft te zijn. Enkel de impressie van rijkdom is al genoeg om ons weke knietjes te geven. (Let op mannen, Tinder-tip: poseer eens voor een leuke sportauto of riant huis. Vinden we leuk - schijnbaar?)

5. Oud is goud

De oudere man doet het nog steeds goed. Hoewel de tomboy en cougar even een dingetje leken te worden (thank god lijkt die trend over te zijn gewaaid), blijkt het dat we nog steeds vallen voor de oudere man. Waarom? Omdat ze meer wijsheid in pacht (schijnen te) hebben, meer tijd hebben gehad om zichzelf te ontwikkelen en vaak (daar is-ie weer) meer vermogen hebben.

6. Gezichtshaar vormt zowel een plus- als minpunt

De aantrekkingskracht van gezichtshaar blijkt gebaseerd op persoonlijke voorkeur. Er was namelijk niet één studie die een eenduidig antwoord kon geven op de vraag of we de baard aantrekkelijk vinden.

7. We vinden het sexy als een man hard to get speelt

Juist, en in de tussentijd maar blijven zeuren dat die oen niet binnen een uur terug appt. Complexe wezens zijn het soms, wij vrouwen.

8. Man + hond = vrouwentrekpleister

Klopt als een bus.

9. Mindfulness blijkt dus een dingetje

Wat dat dan precies inhoudt? Nou, dat we mannen die aanwezig zijn, oplettend zijn en niet te snel een oordeel klaar hebben onwijs aantrekkelijk vinden.

10. Mannen in rood doen ons hart sneller kloppen

En dat bleek voor alle vrouwen over de hele wereld zo te zijn. Wie had dat gedacht?

Bron: Independent