Zo ziet New York er in 2030 in ieder geval níet meer uit

Liefhebbers van de Big Apple opgelet! Er komt een aantal dingen aan om je op te verheugen.

Meest gelezen

Het Empire State Building, het One World Trade Center; in New York vind je ongetwijfeld een groot deel van 's werelds indrukwekkendste architectuur. Liefhebbers hebben echter nog meer om naar uit te kijken, als we deze afbeeldingen van de iconische stad in 2030 moeten geloven. 

De afbeeldingen van creatief designbureau Visualhouse laten al het nieuws op architectuurgebied zien, van onlangs geopende gebouwen tot voorstellen voor de toekomst, waarmee ze een blik geven op hoe de skyline van de stad er weleens uit zou kunnen zien over veertien jaar.

New York
Gerelateerd
Advertisement - Continue Reading Below

Hoogtepunten zijn oa 432 Park Avenue, dat met zo'n 130 vierkante meter leefoppervlakte de hoogste woontoren van het westelijk halfrond gaat worden. Via 57 West, een piramidevormige woontoren door architect Bjarke Ingels is ook zichtbaar, evenals de Nordstrom Tower, een wolkenkrabber van dik 472 meter hoog waarin 155 appartementen en een vestiging van de gelijknamige winkel zullen komen. 

Nog meer noemenswaardigs? Het verschijnen van de Hudson Yards, wat de droom van elke designliefhebber moet worden, en een financiële hotspot. Er wordt voorspeld dat de wijk wanneer hij klaar is €17,7 miljard binnen zal brengen voor de economie van de stad - dat is meer dan het BNP van IJsland...

Beeld: VisualhouseBron: ELLE Decor