Dat wij hier bij Bazaar fan zijn van Netflix' Making a Murderer, dat moge duidelijk zijn. Maar wat moeten we nu met onze tijd en onze dorst naar een vervolg op de serie, nu we alle afleveringen lang en breed bekeken hebben? Op zoek gaan naar een andere, minstens zo interessante misdaadserie natuurlijk! Want die zijn er volop. Wij zetten de zeven bloedstollendste exemplaren voor je op een rij.

1. Cropsey

cropseypinterest

Wat begint als een studie naar een stadslegende over een boeman, verandert in een bloedstollend spannend onderzoek naar Andre Rand, een man uit Staten Island die werd berecht voor het kidnappen van verscheidene kinderen. De haperende camerabeelden (à la The Blair Witch Project) geven je rillingen over je lijf, waardoor wij aanraden 'm niet 's avonds laat te kijken.

2. Team Foxcatcher

youtubeView full post on Youtube

Deze nieuwe documentaire komt ook van de hand van Netflix en geeft ons een nieuwe kijk op de moord op de Olympisch kampioen worstelen Dave Schultz door John E du Pont in 1996. New York Times beschrijft de documentaire als 'recht door zee' en 'geschikt voor diegene die nog niet genoeg over dit vreemde verhaal hebben gehoord.'

3. Forensic Files

Ear, Lip, Dress shirt, Skin, Collar, Chin, Forehead, Eyebrow, Tie, Jaw, pinterest

Denk: CSI, maar dan in het echte leven. Dat is Forensic Files. Er zijn inmiddels rond de 80 afleveringen beschikbaar dus je kunt er je lol mee op.

4. Tabloid

Deze documentaire uit 2010 van Errol Morris gaat over de fascinerende zaak rondom Joyce McKinney, die werd beschuldigd van kidnapping en verkrachting van een Amerikaanse Mormoonse missionaris in Engeland in 1977. In die tijd was de zaak een waar schandaal die beter bekend stond als Mormon Sex in Chains Case of the Case of he Manacled Mormon. De documentaire werpt een blik op de mediasensatie rondom het verhaal in die tijd.

5. The Central Park Five

Ken Burns en zijn dochter Sarah deden samen de regie van deze documentaire uit 2012 over de veelbesproken zaak van vijf donkere en Latino-tieners die vals beschuldigd werden van de verkrachting van een blanke vrouw in Central Park in 1980 en daardoor 15 jaar onterecht in de gevangenis zaten. De groep zou later New York aanklagen wegens onder meer discriminatie.

6. The Thin Blue Line

Errol Morris heeft een aantal prachtige documentaires gemaakt. Dit verhaal over de 36-jarige Randall Dale Adams, die de doodstraf kreeg voor een moord die hij niet gepleegd had, is er daar één van.

7. Aileen: Life and Death of a Serial Killer

Lip, Cheek, Skin, Chin, Earrings, Wrist, Jaw, Fashion accessory, Body piercing, Neck, pinterest

Nick Broomfields documentaire over Aileen Wuornos' aftakelende psychische gezondheid is een vervolg op zijn documentaire uit 1992 genaamd Aileen Wuornos: The Selling of a Serial Killer. Wuornos, die over een tijdspanne van tien jaar zeven mannen doodde in Florida, wordt een dag voor haar executie geïnterviewd. Charlize Theron vertolkte al eens de seriemoordenaar in de film Monster, waarvoor ze een Academy Award in de wacht sleepte.

8. Shenandoah

Property, Public space, Real estate, Sidewalk, Lawn, Tar, Shade, Pole, Commercial building, Campus, pinterest

Wat gebeurt er wanneer vier footballspelers van een Amerikaanse middelbare school worden beschuldigd van het doodslaan van het een Mexicaanse immigrant en drie politiemannen het hele voorval proberen te verbloemen?

van: Harper's Bazaar