Een tijd terug penden we al een nieuw carrièreperspectief voor Barack Obama neer nu zijn tijd als president van de Verenigde Staten er bijna op zit. Zo zien we 'm graag een eigen karaokebar beginnen en lijkt ons Obama de cabaretier ook een gat in de markt. 

Maar laten we niet vergeten dat First Lady Michelle Obama óók haar troon verlaat en een andere bezigheid zal moeten zoeken om haar dagen te vullen. Aangezien we er vanuit gaan dat Michelle vol smacht op ons advies zit te wachten, hierbij vijf suggesties:

1. Ze begint haar eigen talkshow

Wij alwetenden zien in Michelle een heuse Oprah in de dop. Niet alleen beschikt ze over een heleboel charisma, naastenliefde en enthousiasme, ze heeft ook bewezen in te zijn voor een lolletje, goed te kunnen dansen en te kunnen rappen. Talenten die zomaar eens van pas kunnen komen wanneer ze haar eigen televisieshow begint.

2. Ze richt een eigen advocatenkantoor op en neemt enkel vrouwen in dienst

Michelle kennen we natuurlijk als First Lady, maar laten we vooral niet vergeten dat ze ook een succesvol advocaat is die vóór het presidentschap van haar man vier jaar bij het prestigieuze kantoor Sidley Austin werkte. Hoog tijd om die passie weer op te pakken Michelle, en als je dat dan toch doet, dan adviseren wij om gelijk een broedplaats voor vrouwelijk toptalent te creëren.

3. Ze tilt haar rapcarrière naar een hoger niveau

Als First Lady nam Michelle gelukkig ook de tijd andere talenten te exploiteren. Rappen is daar één van. Zo nam ze een heuse track mèt legendarische videoclip op en gooide ze er in de tussentijd nog wat rake oneliners in waarmee ze kinderen aanspoorden toch vooral door te studeren. Zelfs de herkenbare videoclipdansstijlen beheerst ze meesterlijk (kijk hier maar). We moedigen d'r vooral aan daarmee door te gaan.

4. Ze gaat aan de slag voor een goed doel

Een open deur, maar daarom geen slechtere carrièrestap voor Mrs. Obama. Aangezien de meeste ex-presidenten en ex-First Lady's hun heil zoeken in het helpen van andere mensen, zou het ons niets verbazen als ook weldoenster Michelle zich voltijd in gaat zetten voor een betere wereld. 

5. Zij en Barack ontwikkelen een eigen reeks work-outvideo's

Want hoe blijf je nou echt in shape wanneer je carrière als president erop zit en daarbij ook je persoonlijke trainers hun biezen hebben gepakt? Michelle is altijd al een sportieve tante geweest en aangezien ook zij vast niet wil dat haar man zijn vrije tijd zal doorbrengen met het leegplunderen van de keukenkasten, is bovenstaande een briljant idee, niet?