De vakantie staat voor de deur, en je weet: de koffer inpakken is zo'n beetje hogere wiskunde. Want zomerjurk trek je aan naar het strand? Moet je die hakken van 12 cm wel of niet meenemen? Hoe krijg je al die leuke handtasjes in de koffer? Jij pakt het liefst zo snel en efficiënt mogelijk die koffer in. Hieronder 10 tips die je op weg helpen.  

1. Neem altijd een zwarte blazer mee

Waar jij dit jaar ook de vakantie doorbrengt, een zwarte blazer komt altijd van pas. Of je hem nu combineert met je strandrokje, chique avondjurk of met een jeans, hij past overal bij.

2. Kies voor een kleine toilettas

Sleep jij ieder jaar die grote flessen shampoo en douchegel mee in de toillettas? Kies dan eens voor de kleinere exemplaren van 40 of 50 milliliter die gemakkelijk te verkrijgen zijn bij de drogist. Ook leuk zijn de kleine flesjes die je zelf kunt vullen. Want laten we eerlijk zijn, die anderhalve literfles krijg jij nooit op in twee weken. 

3. Vul de kleine gaatjes 

Er is altijd ruimte voor een extra shirt of broek als je kleinere spullen in de hoeken en gaatjes propt. Stop bijvoorbeeld sokken en ondergoed in de schoenen en duw bikini's, cropped tops en panty's in de hoeken van je koffer. 

4. Pak altijd een leren jasje in

Net als de zwarte blazer is het leren jack een klassieker die bij elke outfit past. Hij houdt je warm in de zomeravonden en maakt een jurk of rok net iets meer casual.

5. Trek die leren boots alvast aan in het vliegtuig

Niet alleen nemen die lange leren laarzen, sleehakken en kitten heels veel ruimte in, ze zijn vaak ook onnodig tijdens een strand of wandelvakantie. Wil je die nieuwe laarsjes toch meenemen, kies dan voor één mooi paar dat makkelijk te combineren is en trek dat alvast aan in het vliegtuig, zodat er meer ruimte overblijft in de koffer.

6. Voorkom kreukels

Al die vrolijke bloesjes van dunne stof passen eenvoudig in de koffer, maar ze gaan vaak ook snel kreuken. Voorkom dat je de eerste dag al moet gaan strijken en trek alvast een blouse aan in het vliegtuig. 

7. Pak je koffer in lagen

Door kleding per soort of per kleur te sorteren pak je twee keer zo snel in en ook twee keer zo snel uit. Je ziet namelijk in één oogopslag waar alles ligt en dat is fijn als je na een lange reis het liefst zo snel mogelijk in die bikini het zwembad in springt. 

8. Houd rekening met souvenirs

Wanneer je de koffer hebt volgeladen met de helft van je boekenkast, een stapel handdoeken en je lievelingsjurkjes, blijft er maar weinig ruimte over voor eventuele aankopen op de plaats van bestemming. Zonde natuurlijk wanneer je onverhoopt tegen die prachtige Italiaanse schoenen aanloopt. Zorg dat je dus altijd voldoende ruimte overhoudt. 

9. Rol alle kleding op voordat je het in de koffer stopt

Al jaren hoor je van collega's en vrienden dat zij hun kleding oprollen om meer ruimte te creëren in de koffer. Maar alleen de gedachte eraan maakt je al moe. Toch doen, want door kleding op te rollen zit er minder lucht tussen, waardoor je ook dat vijfde dikke boek nog  mee kunt slepen. 

10. Informeer of er handdoeken aanwezig zijn

Voordat je die XL strandhanddoek en andere handdoeken behendig oprolt en in de koffer stopt, kun jezelf beter eerst laten informeren door het hotel. Meestal hebben zij stapels zijdezachte handdoeken liggen die je dagelijks kunt gebruiken.