Bridget Jones-schrijfster Helen Fielding gaat op mini-break naar Saint-Tropez. Denk een storm van luxe, zee, zon, cocktails, charcuterie, massages en beeldschone garçons. Haar favoriete plaatsen aldaar: 

Slapen

Villa Marie 

Stil, landelijk en intiem, dicht bij het strand en maar 10 minuren van de glamour en het geroezemoes van Saint-Tropez. Villa Marie maakt deel uit van de Sibuet-groep, bekend van het rustieke chic van Les Fermes de Marie de Megève, met een signature stijlmengelmoes van oud en authentiek en modern en luxe, wat de gastvrouw uitlegt als de kunst van het chouchouter: verwennen. 

Reken op zo'n € 400 voor een kamer met ontbijt per nacht – het tarief wisselt sterk per seizoen.

Dineren

Dolce Vita 

Denk bij Dolce Vita aan empilades, ceviches, caquelons, papillotten en gelées van de verse zeevruchten en moestuingeroenten.

Het restaurant van Hotel Byblos

Synoniem voor Saint-Tropez-chic sinds de dagen van Bardots bruiloft en het huwelijk van Mick en Bianca. En dus: cocktails bij het zwembad, in het midden van het charmante dorpachtige cluster van okerkleurige huisjes die samen het hotel vormen.

Cave du Roy 

Restaurant van Alain Ducasse. Een onverwacht andere wereld: rustig, onder de platanen, met een verfrissend simpel beschreven menu en overweldigend van smaak en presentatie.

Relaxen 

De kleine exclusieve Pure Altitude Spa. 'We waren getransformeerd. We waren ge-chouchouted tot in de perfectie.'

De spa zit bij Villa Marie.