Julia Roberts maakt statement in Cannes

Toen ze haar jurk optilde, bleek er opeens iets te missen...​

Afgelopen jaren is er de nodige ophef over geweest: het seksisme binnen de filmindustrie. Vrouwen zijn in de minderheid, krijgen minder betaald én niet altijd even interessante rollen. Ook op het filmfestival van Cannes is het een hot topic: actrices komen in opstand tegen de dresscode van de festivalorganisatie, die stelt dat  hakken voor vrouwen verplicht zijn.

Het laatste statement komt van Julia Roberts, die het voor de première van Moneyball flikte om haar pumps ergens op de rode loper uit te schoppen. Toen ze namelijk de trap op toog in haar jurk van Armani Privé, en daarbij haar rok optilde, kwamen er twee blote voeten tevoorschijn. Heel hippie chic, of wacht, eerder feminist chic: een manier van Roberts om te laten zien dat ze lak heeft aan de voorschriften. 'Ze lacht in het gezicht van de strenge kledingregels', aldus Vanity Fair

Advertisement - Continue Reading Below

Go Julia! Wij zijn het er reurend mee eens: laat de dresscode gelijk zijn voor iedereen, eigenlijk net zoals het in de hele filmindustrie zou moeten zijn.