(Nog steeds) Op zoek naar de ware? De meeste kans heb je volgens onderzoek in een restaurant of café, via gemeenschappelijke vrienden of  - tromgeroffel - online. Apps als Tinder en Happn zijn tegenwoordig je beste optie wanneer je wat meer liefde in je leven blieft. Wat te doen als helemaal niks voor jou is? Dan ga je, jawel, naar buíten en ontmoet je mensen face to face. Het bestaat nog. Vijf tips hoe dat zo effectief mogelijk te doen.

1. Doe, nogal wiedes, dingen die je leuk vindt, en kom al doende mensen tegen die datzelfde ook leuk vinden, snappez-vous?

Ben je een sportgek, feestbeest, kunstmaniak of buitenmens? Maak dan handig gebruik van die hobby van je om mensen te ontmoeten met dezelfde interesses als jij. Bezoek dus eens wat musea als kunst je passie is en knoop een gesprek aan met die knapperd voor je die ook wel geïntrigeerd lijkt door dat schilderij. Heb je gelijk een openingszin.

2. Of! Stap 'ns uit je comfortzone en ontmoet mensen die je wereld verbreden.

Zit je een beetje vast in hetzelfde patroon en date je telkens mannen die het toch niet helemaal zijn? Geef je liefdesleven een oppepper en ga eens naar een rockconcert, of basketbalwedstrijd. Let wel: houd het wel bij activiteiten die je leuk vindt. Anders hebben jullie van het begin af aan al een meningsverschil.

3. Bedenk: overal (OVERAL) waar je bent kun je een date opdoen.

Ben niet bang om eens een praatje te maken met een compleet vreemde. Nee heb je, ja kun je krijgen. Blijf die leuke man niet eeuwig aanstaren in de hoop dat hij op je afstapt. Trek zelf die stoute schoenen aan en vraag of hij de weg weet of dat hij weet hoe laat het is. Doe. Iets.

4. Oefen je power pose

Hallo Wonder Woman-pose. Door deze pose een aantal minuten vast te houden, veins je als het ware zelfvertrouwen wat je cortisolniveau een oppepper geeft waardoor je jezelf uiteindelijk echt een stuk zelfverzekerder voelt. Werkt gegarandeerd, probeer maar.

5. Vraag vrienden je te koppelen

Als je vijf vrienden vraagt om je te koppelen aan de leukste single die ze kennen, dan heb je gelijk vijf dates zonder dat Tinder of Happn daar aan te pas is gekomen. Wees niet te kieskeurig, vraag gewoon of ze een gezellig, leuk persoon kennen. Je weet maar nooit, immers.

6. Wees niet bang om dingen alleen te doen

Zou je eerder afstappen op iemand die alleen staat, of wanneer-ie omringd is door een horde vrienden? Precies. Wees niet bang om eens alleen op pad te gaan. 

7. Maak oogcontact en sta overal voor open

Last, but zeker te weten not least.