Omdat het 's ochtends rennen, vliegen hollen is: het belangrijkste nieuws in 't kort, zodat je toch bij bent.

Steekpartij op station bij München 

Op een treinstation in Grafing, bij München, heeft een man dinsdagochtend rond 04.50 uur 4 mannen neergestoken. Eén van hen is overleden. De aanvaller, een Duitser, is gearresteerd en zou volgens getuigen 'Allahu Akbar' (Allah is groot) geroepen hebben. (nu.nl) 

App-wijzer voor kinder-apps

Cinekid heeft een appwijzer ontwikkeld die een onafhankelijke selectie wil bieden van veilige en kwalitatieve applicaties voor kinderen. De zogeheten AppLab is vergelijkbaar met de kijkwijzer van tv. De wijzer moet overzicht bieden in het grote aanbod aan kinder-apps: Apple's App Store bevat alleen al 1,5 miljoen apps, Google Play store 1,6 miljoen. (NOS)

Douwe Bob gelekt

Het optreden van Douwe Bob op het Eurovisie Songfestival is al te zien op YouTube. De beelden zijn te bewonderen via het account van Szabo Ferenc, waarbij wordt gesuggereerd dat een Russisch jurylid de beelden online heeft gezet. Behalve het optreden van Nederland, is ook het optreden van Armenië te zien. Ook wordt een blik gegeven op een scoreformulier. Het verspreiden van die beelden mag absoluut niet. De Europese Omroep Organisatie (EBU) heeft laten weten de zaak te onderzoeken. (De Telegraaf)

Erotisch banenen eten mag niet meer in China

Althans, het mag nog wel, maar de beelden ervan mogen niet op het internet worden gezet. President Xi Jinping kondigde vorig jaar aan dat hij 'beschaafd gedrag' op het toch al zwaar gecontroleerde internet wilde gaan promoten met een digitale opschoonbeurt van 'vulgaire' materie. Ook minirokjes en weinig verhullende topjes mogen niet meer. (De Volkskrant)