Omdat het 's ochtends rennen, vliegen hollen is: het belangrijkste nieuws in 't kort, zodat je toch bij bent.

Bijna 1 op de 8 kinderen groeit op in gezin met laag inkomen

In 2014 leefden 421.000 kinderen in een gezin met een laag inkomen, meldt het CBS. Dit komt neer op 12 procent van de kinderen. Het aantal kinderen dat van een laag inkomen moet leven is nu terug op het niveau van 2005. Voor een stel met twee kinderen lag de lage-inkomensgrens in 2014 op 1920 euro netto per maand. (NOS)

Expositie Jheronimus Bosch afgesloten

In Den is gisteren de tentoonstelling van werken van Jheronimus Bosch met een lichtshow afgesloten. De expositie trok in 3 maanden tijd meer dan 400.000 bezoekers. Bijna alle schilderijen worden nu naar het museum Prado in Madrid verscheept; daar wordt op 31 mei ook een grote Jeroen Boschtentoonstelling geopend. (NOS)

Roelof Hemmen weg bij RTL

Presentator Roelof Hemmen vertrekt bij RTL Nieuws. Hij wil zich onder meer meer gaan toeleggen op zijn radiowerk bij BNR Nieuwsradio. 'Ik wil de tinteling van het avontuur weer voelen. Ik zoek onzekerheid. Van de hoofdweg af, de kronkelige paden op.' De 53-jarige Hemmen werkt sinds 1993 bij de tv-omroep en presenteerde het RTL Nieuws ruim 15 jaar. (nu.nl)

Advocaat Holleeder in de problemen

Advocaat Stijn Franken legt dinsdag mogelijk de verdediging van Willem Holleeder neer, na een klacht van Holleeders zus Sonja en ex-vriendin Sandra den Hartog wegens belangenverstrengeling. Afgesproken was dat zij niet door de advocaat zouden worden ondervraagd. Dit is wel gebeurd. (de Volkskrant)

Tot slot, het filmpje dat je gezien moet hebben:

Deze Britse toerist denkt het prachtige landschap van Nederland te filmen. Maar doordat hij zijn Go Pro op de selfiestand heeft staan, filmt hij vooral zichzelf.

facebookView full post on Facebook