Je hebt ongetwijfeld links en rechts al het één en ander voorbij zien komen: vannacht vond in Cuba de show van de Cruise Collectie van Chanel plaats. Cécile Narinx behoorde tot de happy few die erbij mochten zijn, en doet haar verhaal.

De feiten: 600 gasten vanuit de hele wereld, 180 journalisten, de rest technici, modellen, pr en klanten.

De locatie: De oudste straat van Havana: El Paseo del Prado. Dat had nog wat voeten in de aarde omdat regering dwars dreigde te gaan liggen, de show dreigde af te gelasten en na lang soebatten de straat héél eventjes wilde vrijgeven.

instagramView full post on Instagram

De aankomst van de gasten: Allemaal vanaf het legendarische Hotel Nacional, in een bonte stoet pastelkleurige stokoude Amerikaanse convertibles. Met langs de weg drommen zwaaiende en joelende Cubanen.

De show: Cuba op z'n Karls = Havana in de blender = een eclectische mix van baretten, sigaren, autoprints en dandylooks, gecombineerd met bonte T-shirts en kleurige dansjurken.

De finale: Eén grote dampende conga, compleet met Cubaanse drumband, uitzinnige zangeressen en dansende modellen. 

De afterparty: In een speciaal voor Chanel opgebouwd feestpaviljoen van riet en bamboe, vol schemerlampen en met barren vol rum, champagne en caipirinhas. Het paviljoen stond midden op de maanverlichte Plaza de la Catedral. Even dreigde het te gaan onweren - mooi gezicht zo, met de bliksem achter de toren van de kathedraal - maar doorzetten deed het gelukkig niet.

Op het podium stond een achtkoppige swingende formatie van bejaarde Cubaanse heren, op de dansvloer golfde een dampende massa fashion people, met in glansrollen de hipste bejaarden ever: Karl in een glitterjasje van Hedi Slimane en Carine Roitfeld in een strakke, zwartkanten jurk, geflankeerd door haar dochter in een witte robe en een roedel uitgelaten modellen. Even verderop: Vanessa Paradis met twenties kapsel en Tilda Swinton - cool as ever in een wit overhemd en op kunstige raffia sleehakken.

A night to remember, kortom, en what a great way om Cuba's eerste modeshow te vieren. En ik mocht erbij zijn, als enige Nederlandse persmuskiet. Mij hoor je niet klagen over mijn baan!